Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Design District, ali ovaj put zaista, polako postaje jedno od zagrebačkih središta za dobru hranu i fina pića

vivat wine bar

U petak navečer pred još zatvorenim poslovnim prostorom u Martićevoj, par kuća iza križanja sa Smičiklasovom, pojavio se elegantni natpis Vivat Wine Lovers Wine Bar. Taj natpis označuje zadnji fazu u dugom procesu otvaranja vinskog bara Borisa Ivančića, vlasnika distributerske tvrtke Vivat, čija se vinoteka nalazi točno preko puta novog vinskog bara.

Bar će se vjerojatno otvoriti pretkraj idućeg mjeseca budući da će gospodin Ivančić prvi dio veljače provesti na putu Otvaranjem Vivatova Wine Bara, kao i Noelova delikatesnog dućana-mesnice Noel Mes-eko, zagrebački Design  district napokon postaje hedonistički relevantan. Naime, kad se prije nekoliko godina o Martićevoj i okolnim ulicama počelo govoriti kao o novom gradskom ugostiteljskom središtu, bio je to tek tipični pr bez čvršćih kriterija, koji se oslanjao na par loših bistroa i neambicioznih kafića( plus zaista briljantnu slastičarnu Mak na konac, za kojom i danas žalimo).

U međuvremenu, otvorili su se prvo Noel, kao definitivno najambiciozniji gastronomski restoran u gradu poslije Šakotinog odlaska iz Xata, pa vrlo dobar kafić Mr. Fogg, pa pametno zamišljeni bistro Veganšpek (gdje nam se hrana iz prvog pokušaja nije svidjela) pa evo, uskoro, Mes-eko i Ivančićev Wine Bar. Dodamo li tome stare favorite poput Bookse, Blok (Noel) Bara i Vivatove vinoteke, čini se da se u Design Districtu napokon stvara kritična masa važnih lokala.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.