Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

RESTORAN GODINE 2017. Noel je osvojio treće mjesto s velikih 170 bodova

noel

U najuži vrh najboljih hrvatskih restorana, više od 40 profesionalaca iz domaće restoranske industrije, ove su godine gotovo plebiscitarno uvrstili zagrebački NoelNoel je osvojio čak 170 glasova, što nije bitno manje od drugoplasiranog i prvoplasiranog restorana (šampiona i viceprvaka otkrit ćemo u idućih nekoliko dana. S obzirom na činjenicu da Noel postoji samo 14 mjeseci, riječ je o prilično senzacionalnom uspjehu.

Niz je značajki koje izdvajaju Noel od većine hrvatskih restorana. Prvo, Noel je čisti, klasični fine dining, što je žanr kojeg se hrvatski restorateri i kuhari i dalje boje, s obzirom na financijski traumatične događaje na gastroi sceni između 2009. i 2015. godine. Drugo, Noel je tehnički kompetentan u svim važnim segmentima: od vinske karte, preko pripreme koktela i čajeva, do krvavog ali sustavnog rada u kuhinji. Treće, Noel se stalno mijenja. Od samog žanra (bilo su počeli kao gastrotainment) do svakodnevnih malih, ali važnih poboljšanja.

Četvrto, Goran Kočiš i njegov tim zaista uživaju u kuhanju, u što se može uvjeriti svatko tko je večerao za Chef s Tableom, koji gleda na otvorenu kuhinju. Peto, Ivan Jug najbolji je sommelier u sali u cijeloj Hrvatskoj. Šesto, hrana u Noelu u zadnjih je nekoliko mjeseci postala supstancijalno ukusna. I sedmo, najvažnije, momci iz Noela najtvrđi su mogući profesionalci. Oni su NBA hrvatske restoranske industrije. I stoga je , zapravo logično da ih drugi restoranski profesionalci toliko poštuju.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.