Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U inboxe gostiju zagrebačkog Gypsy Tablea 2017. stigle su koordinate za sutrašnju tajnu večeru

Na adrese gostiju ovogdišnjeg zimskog Gypsy Tablea u Zagrebu počele su stizati obavijesti o sutrašnjoj tajnoj večeri. Ove godine tema je Cabaret. Gypsy Table je koncept putujućih večera na tajnim lokacijama inače nedostupnima za javnost, koje u Hrvatskoj već nekoliko godina organizira Amerikanac hrvatskog porijekla Richard Gruica. Ovaj pop-up koncept spaja formate zatvorenih privatnih večera, pop-up restorana i gastronomskih prezentacija.

Gosti dan prije večere dobivaju obavijest kada i gdje doći na zbirno mjesto, odakle ih odvoze na nepoznatu lokaciju. Kao ni mjesto, gosti ne do zadnjeg časa ne znaju ni meni Gypsy Table večera. Chefovi kuhaju na otvorenoj vatri, a gosti sjede za velikim komunalnim stolovima. U Hrvatskoj su dosad održana tri, jedan zimski zagrebački i dva ljetna u Dubrovniku. Sva tri Gypsy Tablea bila su rasprodana.

https://www.instagram.com/p/BNzwSQUD2ed/?taken-by=kultplavekamenice

Lanjski zagrebački Gypsy Table održan je jedne jeako hladne noći u spektakularnoj kuriji punoj povijesnih kočija u okolici Zagreba, s romskim trubačima i nekima od najboljih hrvatskih chefova. Kuhali su Priska Thuring, Toni Erceg, damir Šarić, Lucija Tomašić i Richard Gruica.

https://www.instagram.com/p/BN0PMsCgIxt/?tagged=gypsytablehr

Ove godine najavljena je ambicioznija organizacija. Na večeri koja će se sutra 10. prosinca održati na zatvornoj lokaciji u Zagrebu, kuhaju Teo Teo Ivanišević iz bistroa Pod zidom, Marin Rendić koji je nedavno preuzeo Bistro Apetit, Vedran Stojanac, chef i potpisnik novog koncepta hrane u Dežman baru, supertalentirani Timeov slastičar Robert Hromalić i sam Richard Gruica. Novost je da Gypsy Table ove godine ima i koktele, koje će raditi sjajni Marijan Maksan iz Dežman mini bara i Zvonimir Lovrenčić iz tvrtke Acrobat, koji je nedavno lansirao novu koktel kartu Khala bara. Svaki Gypsy Table je humanitarna večera, ove godine dio prihoda preko Womens’s Cluba Zagreb donira se Centru UNUO za edukaciju osoba s invaliditetom u ugostiteljstvu. Cijena večere je 1000 kuna po osobi ili 1750 kuna za dvije osobe. U ponedjeljak ujutro na Kultu Plave Kamenice pogledajte gdje je održan i kako je prošao zagrebački Gypsy Table 2017. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.