Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ambiciozni barmen Zvonimir Lovrenčić potpisuje novi koncept Khala bara

Khala je godinama bila sinonim za masovni klupski noćni život u Kaptol centru. No, to mjesto upravo prolazi radikalne promjene. Uzlet zagrebačke bistrološke i barske scene zadnje dvije godine tek počinje pokazivati koliki je učinak imao na lokalno tržište. Khala je nedavno otvorila restoran, a od ovoga vikenda predstavlja potpuno novi koncept bara,koji potpisuje ambiciozni glavni miksolog tvrtke Acrobat Zvonimir Lovrenčić, koji se nakon angažmana u paškom Boškincu vratio u Zagreb s početkom udarne barske sezone. 

Sa četrnaest Lovrenčićevih signature koktela Khala postaje novi ambiciozni gradski bar. “Svaki koktel kreiran je u posebnom kontekstu koji zadaju temeljna pića”, kaže Lovrenčić. Svaki koktel je razvijen u zasebnom kontekst,u  koji određuju premium i ultrapremium pića, od izvrsnog, ultrasvježeg, strogog Old Fashiona s Le Tributeovim novim ginom i grejpom koji smo probali u četvrtak, do  koktela s Ysabel Regina konjak-grapom i mezcalom. “Ovoje mjesto za ljude koji uživaju u piću. Svaki koktel mora biti originalan i potpuno zaokružena priča, to je sada definicija Khala bara i od toga ne odstupamo.” Lovrenčić na lokalnu  barsku scenu želi uvesti i neke od najnovijih svjetskih trendova, poput mocktaila koji rastu s eksplozijom popularnosti premium bezalkoholnih miksera, te posebne vrste odležanih i batch koktela. Meni Khalinog restorana pratit će posebna lista koktela osmišljenih za pairing s hranom.  

“Khala ima značajan kapital na sceni. Riječ je o mjestu koje je godinama navikavalo svoju publiku na koktele i to je sada publika spremna napraviti korak dalje prema ozbiljnoj miksologiji i finijim pićima,”  kaže Lovrenčić. Khalini novi kokteli dobro su promišljeni, vizualno elegantni, trendi (u sklopovim okusa kao i detaljima poput Khalinog reljefnog loga na bistrim blokovima leda), karakterni su i puni energije. Prihvati li zagrebačka barska publika ovaj koncept, Khala bi mogla postati mjesto za cjelodnevno uživanje u dobrim pićima.

KHALA
Nova Ves 17, Zagreb


Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.