Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Time i Robert Hromalić 18. rujna otvaraju najiščekivaniju slastičarnicu u Zagrebu

Restoran Time sa svojim chefom slastičarom Robertom Hromalićem 18.rujna otvara jednu od najambicioznijih zagrebačkih slastičarnica za dugo vremena. Dio koncepta gosti Timea i ovogodišnji posjetitelji Zagreb Bubblesa već su mogli vidjeti, riječ je o moderniziranim varijacijama klasičnih hrvatskih i internacionalnih slastica koje su izvedene po visokim međunarodnim standardima i prezentirane kao luksuzni proizvodi. Koncept Timeove slastičarnice u golemoj mjeri odražava formativne godine njezina chefa.

Robert Hromalić u gastronomiju je ušao kao 17-godišnjak i odmah se zainteresirao za slastičarstvo, ali u Hrvatskoj nije mogao dobiti obrazovanje koje je htio pa je, slušajući savjete nekoliko iskusnih hrvatskih profesionalaca, na vrijeme odabrao pravi put, školovanje u inozemstvu. Završio je Ferrandi, jednu od najprestižnihi francuskih kulinarskih škola i učio posao kod slastičarskih superzvijezda poput  chefa Cedrica Groleta u restoranu  Alaina Ducassea u hotelu Le Meurice i chefa Yanna Couvreura u njegovoj pariškoj slastičarnici, gdje je bio zadužen za cijeli viennoiserie asortiman.

Hromalić se u Hrvatsku vratio jer misli da bi njegova znanja i talent ovdje mogli imati veći i važniji efekt nego na prezasićenoj i prekonkurentnoj pariškoj sceni. Prije odlaska u Pariz radio je s Anom Ugarković, Dinom Galvagnom, Aleksandrom Kajtazijem (Paradigma) i Miroslavom Lisicom (Noel). “Zapravo, puno je tu jako kvalitetnih lica koja jako cijenim i mislim da su dorasli svjetskim standardima, ali jednostavno naše tržište još nije bilo spremno za pothvate poput njihovih,” rekao je Hromalić u nedavnom intervjuu koji je dao Mirjani Bošković Smrekar za blog Slatkopedija.

#entremet salted caramel, pear 🍐

A post shared by Robert Hromalić (@roberthromalic) on

Sudeći prema vijestima o Timeovoj slastičarnici, kulminaciji suradnje započete Hromalićevim susretom sa suosnivačima Timea Davorom Bienenfeldom i Matejom Đorđevićem, vrijeme za ozbiljne slasičarske poduhvate je došlo. S uzorima poput Ramona Morata i Jordija Roce, Robert Hromalić bi zajedno s ekipom Timea trebao donijeti novu energiju na zamrlu hrvatsku slastičarsku scenu i, još važnije, postaviti nove, više kriterije kvalitete na samom početku njezina novog rasta.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.