Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Esplanadin Bistro upravo je uveo novi meni za proljeće, najambiciozniji unatrag puno godina

bistro-proljetni-4

Dagnje u umaku od Pernoda i šafrana bile su fantastične: naglšeni okus anisa iz Pernoda dao je umaku marsejski štih. Moramo priznati da ga nismo mogli prestati jesti samog, nakon što smo ispraznili sve ljušture dagnji. Dagnje u Pernodu idealno su jelo za bistroe luksuznih hotela: eleviraju podcijenjenu namirnicu na razinu ozbiljnog gastra, a ostaju cjenovno prihvatljive jer koštaju manje od sto kuna. Dagnje u Pernodu stoga su jedno od najpreciznije pogođenih jela na proljetnom jelovniku Le Bistroa u Esplanadi.

Dobro su i odmjereno pogođena i sva jela s posebnog menija posvećenog šparogama. Gospodja Grgić vrijedno radi pa je skoro istodobno uvela novi proljeni jelovnik i specijal za šparoge koji je, među ostalim, zanimljiv i zato što obuhvaća sva tri glavna tipa šparoga: divlje, vrtne zelene i bijele. Nakon puno godina na jelovnik se vratio i klasični quiche lorraine. Glavna su jela, pak, možda otišla malo previsoko, pa sada na neki način konkuriraju Zinfandel’su.

Dimljena prepelica s bademima ili file lista na kremi od komorača doimaju se kao tek nešto jednostavnije verzije  Zinfandelovih recepata. I cijene su zinfandelovske, budući da list košta preko 200 kuna. Mi smo naručili secreto (mišić iz vratine) crne španjolske svinje na kremi od peršuna, koji je bio fenomenalan, i karameliziranu potrbušinu tune s maslacom od korijandera i kvinojon, koja nije bila ništa manje slasna. Novim je jelovnikom Le Bistro izašao iz okvira žanra i krenuo prema fine diningu, što može biti dvojbena poslovna odluka. S druge strane, u Bistrou se sada zaista izvrsno jede, najbolje unatrag puno godina.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.