Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Osim što je stalno pun, Šakotin Taco’s & Burger Barr ozbiljno je dobar

tacos6

Taco’s & Burger Barr najuspješniji je novi bistro u Zagrebu, uz Oranž Streets Jeffreya Velle. To se moglo i očekivati, kako zbog visokog renomea chefa Tvrtka Šakote, tako i zbog uvođenja novog street food formata, tacosa, za koji se kladimo da će za pola godine preplaviti zagrebačke ulice. U Šakotinu smo dvorištu prvi put jeli neposredno poslije otvaranja, pa zatim tek danas, 8.ožujka. U međuvremenu smo o Taco’s & Burger Barru čuli puno tog dobrog i ponešto kritika: jedna naša stalna čitateljica požalila se kako se iz njenog taca cijedio žutkasti višak masnoće, dok je jedan poznati chef uočio kako svi umaci nalikuju jedan drugom. Naše današnje iskustvo bilo je mnogo bolje.

Tostada sa sashimijem od tune dostojne ozbiljnog japanskog restorana spada među najfinija jela u žanru ulične hrane koja smo ikad kušali u Hrvatskoj. Međuodnos majoneze od chipotlea, limete i korijanderovih klica sjajno se složio s tunom. Tostada je uz goveđi jezik u spicy arbol salsi novi taco koji je izbor proširio sa četiri na šest vrsta. Burger s hrskavom svinjskom kožicom i tostiranim bučinim sjemenkama, serviran u ručno izrađenom briošu, bio je izvrstan do briljantan: preporučujemo da ga naručujete u rare a ne u medium varijanti.

Naposljetku, pita od limete s pralineom od lješnjaka i mjehurićima od limunova gela s hrskavim kako nibsima spada u žanr Esplanade, a ne street fooda. Već bi svježina kreme od limete s dubokim tostiranim pralineom od lješnjaka bila dovoljno dobra, ali napeti rif kiseline koji udara gel od limuna ovaj desert čini posebnim. Kakao nibsi omotani su u kombinaciju šećera i čokolade da bi bili hrskaviji i bolja teksturalna kontra kremama. Aguafrescu od limete s brdom leda teško je prestati piti, posebno kad u nju dodate shot mezcala. Hrana u Taco’s & Burger Barru zaista pjeva. Vina i dalje nažalost nema, ali je izbor piva solidan. Mi smo, naravno, ručak završili mezcalom.

TACO’S & BURGER BARR
Jurišićeva 2, Zagreb

HRANA 4/5  POSLUGA+3/5  AMBIJENT 3/5

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.