Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Novi restoran Andreja Barbierija zvat će se Barbieri’s

barbieri-glavna

Na današnjoj promociji prosecca Astoria u zagrebačkoj pizzeriji Basta naletjeli smo na Andreja Barbierija. Barbierija znamo skoro deset godina i zaista nam se čini da nikada nije izgledao zdravije, poletnije i bolje raspoloženo. Popili smo par čaša prosecca, od kojih je moscato bio daleko najdojmljiviji, pojeli trokut ili dva pizze te, među ostalim, razgovarali o njegovu novom projektu koji izaziva priličnu pozornost zagrebačke restoranske publike.

Gospodin Barbieri potvrdio nam je da će se restoran koji otvara s bratićem Franom Barbierijem, zvati Barbieri’s. Otvorit će se u drugoj polovici siječnja 2017. u prostoru bivšeg Takenoka u Kaptol Centru. U restoranu će raditi šest do osam kuhara, po tri ili četiri u svakoj smjeni, uz samog Barbierija, koji ondje planira provoditi cijele dane. Barbieri bi trebao imati jednostavan i elegantan meni, s nizom malih predjela, tri ili četiri tjestenine, tri ili četiri riblja glavna jela, ponešto mesa.

Naglasak će se stavljati na autentičnost i sezonalnost sastojaka i preciznost kuhanja. Vinska bi lista također trebala biti sažeta i orijentirana isključivo prema kvaliteti. Radovi u bivšem Takeonoku, budućem Barbieri’s, odvijaju se ubrzano i krajnje intenzivnim tempom, jer Frane Barbieri želi da se taj prostor odmah uvrsti među najbolje uređene u gradu. Budući da se Andrej Barbieri u zadnje vrijeme očigledno napunio energijom i idejama, mislimo da bi Barbieri’s mogao jako dobro krenuti.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.