Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

5 dobrih zagrebačkih zalogajnica gdje ne morate potrošiti više od 10 eura (s pićem)

bistro75-sendvic

Jeftina restoranska hrana ne mora biti sinonim za lošu restoransku hranu. Dapače, ekonomska kriza i razvoj backpackerskog turizma, u Zagrebu su stvorili široku scenu zalogajnica od kojih neke nude sasvim pristojnu hranu za malo novca. Evo šest najprihvatljivijih

1. Bistro 75, Preradovićeva 34

bistro75-falafel

Maštovite i lijepo servirane juhe, izvrsni wrapovi, baš fini falafeli, puno povrća i srčani mesni sendviči čine Bistro 75 jednom od najatraktivnijih zagrebačkih zalogajnica. Falafel i Zmajsko, ili sendvič i čaša nekog solidnog vina, koštaju između 60 i 70 kuna. Mjesto je izvrsno uređeno, s visokim stolovima na terasi.

2. Pivnica Budweiser, Heinzelova 17

budweiser

U Budwesieru mora da nešto dobro rade, jer svaki dan nahrane nekoliko stotina ljudi. Većina jela košta od 35 do 45 kuna, a točeni Budweiser 20 kuna , tako da se za 60 kuna možete doslovno prejesti. Budweiser se od većine zagrebačkih zalogajnica razlikuje po tome što se u jednom svom segmentu, roštilju, približio dosta ozbiljnoj gastro razini tog žanra. Budweiserov roštilj definitivno spada među najbolje u Zagrebu. Budweiser je i jedno do dosta rijetkih mjesta u gradu čiji su voditelji i osoblje stalno spremni učiti i poboljšavati ponudu. Današnji je Budweiser u nizu detalja značajno bolji nego prije godinu dana.

3 Ginger, Masarykova 21

ginger-sushi

Ginger je jedini sushi shop u Zagrebu čiji unaprijed pripremljeni sushi u kutijama zaista ima okus po sushiju, a ne po plastici. To treba zahvaliti školi Marija Starmana, jednog od utemeljitelja Takenoka koji se ove godine vratio u svoj matični restoran. Osim sushija u kutijama, Ginger priprema i sushi a la carte, kao i neke druge fine stvari poput pohane rakovice. Naručite li, primjerice, maguro twist koji se sastoji od nigirija s tunom i rolanih sushija od lososa, te Asahi ili Kirin, užvat ćete u zdravom i dobrom ručku s japanskim pivom za točno 70 kuna. Terasa na Masarykovoj još je jedan veliki Gingerov plus.

4. Umami, Skalinska 3

umami-1

Umami je jako pametan, vrlo detaljno osmišljen azijski fast food u kojem je praktički nemoguće potrošiti više od 10 eura, budući da osim currya nijedno jelo ne košta više od 35 kuna, a odlični bunovi svega 12 kuna. Hrana u Umamiju onoliko je dobra koliko to fast food lokali mogu postići. Jedino što ne bismo preporučili jesu najskuplja jela, dakle curry, jer to ipak treba znati skuhati. Umami drži pet ili šest vrsta piva, uključujući Zmajsko.

5. Gajbica, Vlaška 7

gajbica

Gajbica je mjesto s valjda najslađim izlogom u gradu, koje promovira zdravu brzu hranu. U ponudi su uvijek tri juhe koje se mijenjaju ovisno o sezoni i izboru svježeg povrća na Dolcu, nekoliko salata, fritaje, hladno prešani sokovi od cikle, blitve, đumbira, agruma i raznog drugog voća i povrća te sirove torte. Salate koštaju 25 kuna, fritaje od 25 do 30, a sokovi 14 kuna. U Gajbici ćete se dakle, najesti i opet teško  potrošiti 10 eura, pa se nadamo da se vlasnicima sve to isplati.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.