Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U megapopularnoj Pivnici Budweiser hrana napokon postaje nešto civiliziranija

budweiser

Dakle, mjesecima i mjesecima otežemo s recenzijom Budweisera u Henzelovoj. Više je razloga. Prvo, ondje često jedemo, uglavnom roštilj, pa nekako ne želimo povrijediti ljubazno osoblje. Drugo,čini nam se da se Budweiser napokon počeo mijenjati na bolje. I treće, prilično je lako zaključiti da u Budweiseru postoji golema razlika između vrlo dobrog roštilja i ostale hrane, koju je teško opisati i valorizirati. Uostalom, Budweiser smo zasad ostavili neocijenjenim kad je riječ o hrani. Pričekat ćemo još nekoliko mjeseci.

S druge strane, Budweiser se ne smije ignorirati. Budući da redovito prolazimo kraj njegova vrta, svakodnevno se uvjeravamo kako ondje jedu stotine i stotine ljudi.  Zanimljivo je da Budwesier više nije pun samo u radno vrijeme; ove je subote bio prepun i navečer, nešto prije osam. Čini se da je veća grupa mlađih gostiju ondje nešto slavila.

Uspjeh temeljen na cijenama

Tajna Budweiserova uspjeha jest, prije svega, u cijenama koje za dnevna jela variraju od 30 do 40 kuna: kao što smo jednom već bili napisali, čak ni lososov odrezak ne košta više od četrdesetak kuna (možda je tek kunu ili dvije skuplji). Tek se bifteci, koji stoje oko sto kuna, mogu pohvaliti normalnim cijenama. Dodamo li niskim cijenama ekscentrično širok dijapazon ponude, od takozvanih meksičkih formata, preko punjenih paprika ili bečkih odrezaka (od svinjetine, naravno), do zaista dobrog roštilja, jasno je da Budweiser pogađa potrebe jako širokog kruga gostiju

U Budweiseru jedemo uglavnom roštilj: pljeskavice i ćevapi bogati su okusom i optimalno zadimljeni, te dolaze u golemim, prevelikim porcijama. Otkako smo ih nedavno kritizirali zbog loše vrste luka uz roštilj, na tanjure je stigao vrhunski ljubičasti luk, što je dobrodošla promjena. Prezentacija je također, očigledno pažljivija i urednija. U Budweiseru povremeno jedemo i velike salate, i dalje s lošim dresinzima, ali s preciznije narezanim povrćem: čini nam se da salate sada ostavljaju dojam da su svježije i da povrće ipak nije obrađeno u devet  ujturo, s prvom rundom pripreme. Nažalast, salate još ne posjeduju nikakav posebni okusni profil, niti se pri njihovu slaganju pazi na teksturalnu raznolikost.

Kuhanje mimo roštilja

Prije godinu i pol češće smo naručivali bifteke, koji su bili sasvim dobri.Sa steakovima smo, međutim, prestali jer su oba umaka koja Budweiser nudi uz bifteke tehnički pogrešno pripremljena: radi se o pregustim umacima s lošim omjerom sastojaka, koji se na tanjuru naprosto raspadaju.

Pizzu smo kušali jednom i taj proizvod doista nije imao puno veze s pizzom. U zadnje  vrijeme čini nam se da sve manje gostiju naručuje pizzu, na kojoj u Budweiseru moraju još puno i žestoko raditi. Budweiser se tek treba potvrditi kao mjesto gdje su svladali elementarne kuharske vještine (mimo roštilja), ili se njegovu uspjeh temelji isključivo na cijenama i širini ponude.  Vinska lista prilično je korektna za lokal tog žanra, s četiri ili pet dobrih iločkih vina za 90 kuna po buteljki, dok je točeni Budweiser skoro uvijek odličan.

Pivnica Budweiser

Heinzelova 17

Ocjene HRANA N/A  AMBIJENT 3/5  POSLUGA 3/5

Kartice Visa, Master, Maestro

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.