Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

Gastro u Zagrebu za 50 do 60 kuna. Ako pažljivo birate, i to je moguće

gastro-50-kuna-tacos

Cjenovni rangovi zagrebačkih restorana prilično su jasno određeni. U većini zalogajnica, roštiljarni i pizzeria cijene se kreću do 50, najviše 60 kuna, dok u konvencionalnim restoranima i vrhunskim pizzerijama cijene tek počinju s tim brojkama. Ipak, sasvim je moguće pronaći zaista vrhunsku hranu, često gastronomske vrijednosti, za pedesetak kuna. Izdvojili smo nekoliko takvih primjera.

1. Tacosi u El Toru

Tacosi u El Toru koštaju 45 do 50 kuna, a punjenja uključuju komadiće bifteka, goveđi rep i black tiger kozice. Tacosi su izvrsni i predstavljaju apsolutno najbolju vrijednost za novac u Zagrebu, u području zaista dobre restoranske hrane

2. Marinirani moli u Vinodolu

Pun tanjur mariniranih malih mola s motarom u Vinodolu košta 56 kuna. Nažalost, moli nisu na meniju svaki tjedan. Riječ je o slasnom, superzdravom jelu kojem treba još samo par kapi vrhunskog ulja i dobar kruh. Vinodol ima i jedno i drugo.

3. Kamenice Pod zidom

https://www.facebook.com/PodZidom/photos/a.1488072491436649.1073741829.1443354199241812/2090270087883550/?type=3&theater

Svake subote kamenice Pod zidom prodaju se za osam kuna. Načelno, računa se da je šest kamenica po osobi optimalna količina. Što znači da za 48 kuna , u najstrožem centru grada, u restoranskom ambijentu s restoranskim servisom, možete dobiti apsolutno fenomenalno jelo za 48 kuna. Koncept je očigledno upalio, jer su pretprošle subote sve kamenice pojedene do tri popodne.

4. Salata s lososovom kožom u Tekki

Salata s prefinom hrskavom lososovom kožom i lososovim kavijarom, u Tekki već godinama košta 58 kuna. Puno zelenila osigurava vitamine i svježinu, dok je dresing neodoljivo umamiziran. Izvrsno malo jelo za sve koji paze na unos kalorija i vitamina.

5. Male pizzu u Karijoli

Većina malih pizza u Karijoli košta između 42 i 50 kuna. Male pizze u Karijoli imaju dvije strateške prednosti. Prvo, one zaista vrhunsku, gastronomski vrijednu pizzu vraćaju u kategoriju ručka do pedeset kuna, i drugo, ne morate se prejedati, što je posve neizbježno kad je riječ o standardnoj Karijolinoj pizzi.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.