Zatvorila se i Miseria Nobile u prolazu zagrebačkog Nebodera

Miseria Nobile bila nam je simpatična od prvog radnog dana. Svidjelo nam se prije svega duhovito i zvučno ime, koje se doimalo kao jedna od inačica cucine povere. Moramo, nadalje, priznati da su nam pancete, kobasice i sirevi bili sasvim solidni, a ni pršuti nisu bili posve loši.

Miseria Nobile nastojala je prikupljati charcuterie iz svih hrvatskih regija, pa ih onda prodavati u gotovo postmodernom ambijentu: s jedne smo strane imali rustikalni lokal pun narodni nošnji, a s druge, odmah kraj izloga, Kožarićevo Sunce i vrevu Bogovićeve ulice. Čini se, međutim, da je rustikalni faktor antagonizirao većinu Zagrepčana, a nije privukao dovoljno turista. Pa se Miseria Nobile poslije samo godinu dana zatvorila.

Što je poučno za druge slične pokušaje. Želite li prodavati samo pršut, pancetu, kobasice i sireve, morate imati apsolutno najbolji pršut, pancetu, kobasice i sireve. Ili vrlo niske cijene. Ne smijete biti između i ne smijete bilo čime antagonizirati masovnu publiku ( jer ste na tako prometnom mjestu nužno izloženi najmasovnijoj publici). Miseria Nobile nije poštovala ni jedno od ovih pravila, pa se eto pridružila sve brojnijem bataljunu ugašenih zagrebačkih lokala.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

U Londonu su otvorili cijeli hotel posvećen ginu i izgleda genijalno

Novi londonski butik hotel na tržnici na Portobello…

LJETO 2017. Najbolji hoteli na sjevernom Jadranu

Na hrvatskoj se obali svake godine otvori po…

Genijalnost gin tonica je u njegovim molekulama. Otkrijte je s dva sjajna recepta Marina Nekića

Jedna od boljih stvari u životu kad počnu…

Sofrito

Ovaj  pripravak od rajčice, češnjaka, maslinova ulja i luka,…

Ovaj Božić ne može proći bez vruće čokolade s vinom

Kad se tamna voćnost crnog vina sretne s mekim…

Zašto je odležana riža prvi izbor chefova za superkremaste rižote (RECEPT)

Zbog klime i ritma berbi, odležane riže u…