Evo zašto je ovaj Advent, brojnim greškama usprkos, najbolji dosad

Dakle, u kućici s kamenicama ne znaju kako treba servirati kamenice. Na jednom štandu s vinima tvrde da nikad nisu čuli za vino čiji je naziv, skupa s cijenom, velikim slovima istaknut na tom istom štandu. Brojni lokali i dalje prodaju instantno kuhano vino, a kvaliteta kobasica često se može mjeriti metrom iz diskontnih supermarketa.
Pa ipak, ovogodišnji zagrebački Advent, kad je riječ o ponudi hrane, uvjerljivo je najbolji dosad. Evo zašto.

Prvo, izbor hrane postao je razmjerno raznolik: lani smo, ne računajući kobasice i germknedle, imali tek nekoliko burgera, jedan sjajan murterski i jedan donekle zanimljiv istarski štand i raclette na jednom mjestu. Ove godine imamo i raclette, gusja jetra, dobar roštilj, gastroslastice i niz kreativnih verzija street food formata.
Lani se  nadalje, Fuliranje oslanjalo na nekoliko poznatih chefova koji su se tek povremeno pojavljivali u Tomićevoj, dok je ove godine na ulice izašlo niz pravih restorana (Time, Toro, Pod zidom i drugi), s dobro artikuliranom ponudom. Kućica slastičara Roberta Hromalića spektakl je za sebe. Lani ja hrana na Adventu zapravo bila konvencionalna, uglavnom dosadna i nereprezentativna.

Ove je godine hrana glavna zvijezda zagrebačkog Adventa (i to ne samo hrana za ljude: kiosk za pse posve je neodoljiv). Nadamo se da će se iduće godine adventski gastro sadržaji još proširiti, te kako će se stvoriti tehničko prostorni uvjeti da cijeli restorani, s punom poslugom i pravim, restoranskim jelovnicima, izađu na otvoreno, baš kao u adventskim kućicama u centru Berlina.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Glavna pravila institucije subotnjeg ručka u Zagrebu

Subotnji ručak u brojnim svjetskim restoranima ne predstavlja…

Deset najboljih hrvatskih bijelih vina za 2016.

Većina vina iz odlične berbe 2015. već su…

Može li rose uistinu biti vrhunsko vino? Naravno da može (evo i četiri primjera)

Kolovoški Decanter uz duhoviti naslov 30 Rose to…

11 restorana u unutrašnjosti u kojima je najljepše sad u kasno ljeto

Ljeto je gotovo, svi su se vratili s…

6 sjajnih blogerskih recepata za alkoholni sladoled (jer nismo djeca)

Osim što su daleko zabavniji od uobičajenih, sladoledi…

Airbnb ima 25 posto veću tržišnu vrijednost od Hiltona. Budućnost hotelijerstva postaje jako zanimljiva

Agencija Bloomberg procijenila je tržišnu vrijednost Airbnb-a na 30…