Kamenice su došle na Advent u pomalo neobičnom izdanju

Maison de France smješten na Trgu bana Jelačića blizu Gradske kavane, na prvi je pogled jedan od najinteresantnijih štandova na adventu. Ondje pripremaju raclette (polurastopljenu verziju istoimenog švicarskog sira), pa francuski narodni sendvič Croque Monsieur, pa neku verziju foie gras te, najatraktivnije od svega, Fine de Claire kamenice.

Fine de Claire zadnjih mjesec dana prije berbe provode u vrlo plitkoj slanoj vodi. One se, načelnom odlikuju voćnim aromama, te se smatraju kompleksnijim u mirisu i okusu od većine drugih kamenica. Porcija od tri francuske školjke s čašom korektnog bijelog Cote du Rhone košta 60 kuna, što nije previše.

Školjke su ukusne, bogate, premda pomalo preslane. No, pomalo su smiješno servirane. Naime, na malom poslužavniku, uz tri kamenice i krišku limuna, dobijete i dvije fete maslaca. Sve to bez kruha.

E sada, što bismo trebali raditi s maslacom?

  • a) mazati ga na kamenice, za što dosad baš nismo čuli (čak i da to jest ideja, nismo dobili nož)?
  • b) jesti maslac prstima poslije kamenica?

Na kućici Maison de France uputili su nas na odgovor B. Moramo priznati da dosad nigdje nismo dobili kamenice s maslacem bez prepečenog kruha, pa se naš adventski kiosk može uvrstiti među inovatore u serviranju kamenica. Načelno govoreći, maslac se servira uz kamenice, kad ih jedemo na žaru. Osim toga, bilo bi dobro da momci iz Maison de France provjere koliko je pijeska ostalo u školjkama. Danas ga je bilo dosta. Šteta je što se jedna dobra ideja realizirala na pola, zbog čistog nedostatka znanja.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL
vinogradi-setaci

Pet gastroprijedloga za uživanje u babljem ljetu u blizini Zagreba

Vikend će, kažu naši smartphonei (i TV meteorolozi)…

Ovo su najbolja jela koja smo probali u 2017.

Bila je ovo jedna od najboljih godina za…

Rovinjski Angelo d’Oro dobro je obnovljeni stari hotel s inovativnim poslovnim konceptom

U vrijeme dok još nije bilo Maistrinih luksuznih…

9 znakova po kojima ćete prepoznati loš turistički restoran

Na moru ste, želite jesti vani, ali ne…

Može li rose uistinu biti vrhunsko vino? Naravno da može (evo i četiri primjera)

Kolovoški Decanter uz duhoviti naslov 30 Rose to…

10 hrvatskih chefova koji su obilježili 2016.godinu

Ovo nije lista deset najboljih hrvatskih kuhara.Takvu bi…