Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

CARPACCIO U SVIBNJU U jednom od najpopularnijih zagrebačkih restorana na Prvi maj ručali smo cvjetove tikvice i senzacionalne jagode u zabaglioneu

Na prvosvibanjsku je srijedu centar Zagreba bio gotovo božićno tih i prazan. Pola lokala nije radilo, ni jedan dućan nije radio, čak ni slastičarna Vincek u Ilici nije radila. Nije radio ni Cheese Bar u Cesarčevoj, koji bi morao biti otvoren zbog turističkih grupa. No, restorani u Teslinoj uredno su radili, a Carpaccio Vlade Lisaka bio je toliko pun da nismo uspjeli dobiti stol na terasi nego u blagovaonici.

Što zapravo nije bilo loše, kako zbog vjetra koji je u periodičnim naletima razvaljivao Teslinu, tako i zbog pogleda na stol za kojim su ručale dvije nogometne legende, Dejan Savičević i Robi Prosinečki: Carpaccio je oduvijek bio idealno mjesto za people watching. Carpaccio je, čak i i u neradnim danima, dobro mjesto za sezonsku hranu.

U neradnu srijedu u Carpacciu nije bilo šparoga, boba i graška, ali su zato briljirali cvjetovi tikvica i zabaglione s jagodama. Carpacciova kuhinja velike narančaste cvjetove tikvica puni mozzarellom, poha ih u hrskavoj kori pa ih poslužuje sa odličnim  gustim raskošno kremastim umakom od taleggia.

Carpacciovi cvjetovi od tikvica spadaju među efektnija proljetna predjela u središtu Zagreba. A zabaglione s jagodama jedan je od najfinijih proljetnih deserata u gradu. Carpaccio je nabavio vrlo zrele, perfektno slatke jagode pa ih je pomiješao s nježno slanim zabaglioneom, da bi na kraju zabaglione blago spalio breneron da postane glasno hrskav. Par listova mente dalo je Carpacciovom zabaglioneu s jagodama dodatnu aromatičnu dimenziju svježine.

Između predjela i deserta jeli smo Carpacciove dugogodišnje klasike: sočnog brancina u cartocciu i meku hobotnicu s pireom. Pili smo vina iz naše kućne zalihe: lagani aperitivni Taittingerov šampanjac posvećen Svjetskom nogometnom prvenstvu 2022. i kompleksni Trebbiano Marina Cvetić. U Carpacciu smo ostali skoro tri sata. Dobro, ali zaista dobro ugostiteljstvo nekako vam ne dopušta da odete iz restorana.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.