Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Opatijska slastičarnica Kaokakao ovog ljeta žestoko razvaljuje

kaokakao

Opatija trenutno baš nije središte hrvatskog turizma. U hotelima je i za Veliku gospu bilo dovoljno mjesta po razumnim cijenama, a u restoranima i barovima će vam priznati kako se možda ipak ne radi o najboljoj sezoni koju pamte.

Pa ipak, nekim lokalima ide jako dobro. Među njih svakako spada slastičarnica Kaokakao u Štangerovoj ulici u Voloskom: riječ je o dijelu Voloskog iznad mora, koji je zapravo jako ugodan, privlačan i pomalo neturistički. U srijedu predvečer u Kaokakao proveli smo nekih 45 minuta. I za tih 45 minuta izbrojali smo bar pedesetak gostiju. Neki su od njih sjedili na terasi, neki u dražesno uređenom interijeru, dok su treći dolazili po kolače i sladolede za van.

kaokakao-g

Pedesetak gostiju u vremenu između plaže i spremanja za večeru, u ulici koja nije blizu centru, koja nije na moru i koja nije turistička, izvrstan je rezultat. Pa smo stekli dojam da Kaokakao ovog ljeta zaista rastura, što je i zaslužno. Kaokakao je prije svega odličan koncept. Riječ je o lokalu koji peče dobro dizajnirane, baš lijepe kolače te miješa sladolede (na Gospu su se mogle dobiti četiri vrste) i još toči par korektnih pića, uključujući ginove, rumove, matchu i pitki prosecco, što vas sve ne bi zanimalo u boljem baru, ali dobro funkcionira u slastičarnici.

Kaokakao je mjesto s nenametljivim, ali očiglednim karakterom i stanovitom modernošću, osobito u usporedbi s većinom drugih opatijskih kafića i slastičarnica. Uz uređenje, o modernosti govore i kombinacije okusa u kolačima, poput kugle od mojita ili torte od avokada i limete. Sami kolači nisu nikakav gastro: riječ je tek o lijepo oblikovanim proizvodima ne baš izražajnih okusa, premda moramo priznati da je sladoled od malina ostavio solidan dojam. No, u Kaokakao ionako se ne radi o gastru ni o vrhunskom slastičarstvu, nego naprosto o osvježavajućem, veselom i maštovitom poslovnom modelu, koji je srećom pronašao svoju, ne baš malobrojnu publiku.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.