Restoran Zinfandel’s u zagrebačkoj Esplanadi objavio je novi meni s flambiranim jelima. Chef Ana Grgić logično je iskoristila prednosti klasičnog žanra restorana na gradskoj sceni preplavljenoj bistroima, uz redovni a la carte meni povećala broj jela koja se pripremaju pred gostima i vratila atraktivnu old school vještinu flambiranja na scenu. Na meniju su klasici poput gusje jetre u umaku od naranče i konjaka uz brioš i chutney od jabuke, svježi repovi crvenih kozica sa sušenim rajčicama, šafranom i Pernod Ricardom i file jelena poslužen s umakom od porta i ras el hanouta s kremom od pečene cikle te, naravno, neizbježne Crepes Suzette u umaku naranče sa sladoledom od vanilije. Voće, među kojim je i desert od ananasa s Grand Marnierom i sorbetom od citrusa i bosiljka, flambira se u aromatičnim likerima, a meso i morski plodovi u konjacima i viskijima.
“Kolege u restoranu oduševljeni su što se gostima mogu prikazati u drugačijem svijetlu, njegujući vještine flambiranja koje su usavršili pod budnim okom Stjepana Okuna, menadžera restorana Zinfandel’s.“, rekla je chef Ana Grgić “Svaka namirnica u jelovniku savršeno je izbalansirana s aromatiziranim alkoholnim pićima kako bi se plamenom izvukla esencija okusa. Veselim se reakcijama.”
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.