Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

CHEFS AT SEA Hrvatski JRE za 5. lipnja najavljuje 10 simultanih večera i gostovanja u 10 restorana. Evo tko kuha i kako rezervirati

Chefs at sea je projekt hrvatskog ogranka udruge Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) u sklopu kojega se svake godine organiziraju u isto vrijeme u više restorana na obali organiziraju posebne večere u formi chef’s tablea. Ove godine Chefs at Sea održat će se 5. lipnja u 19 sati, u čak deset restorana.  

U svakom restoranu koji sudjeluje, dakle, večera se priređuje za samo jedan stol od osam gostiju. Za zajedničkim stolom gostima se poslužuje degustacijski meni jednog poznatog hrvarskog chefa koji ugošćava jednog internacionalnog chefa. Meni se priprema s lokalnim namirnicama, a večera uključuje i vinski pairing.  Projekt Chefs at Sea  sufinancira Hrvatske turistička zajednica. Ove godine u Chefs at Sea sudjeluju:

  • Lešić Dimitri, Korčula & Jeroen Raes, Rozemarijn, JRE-Nizozemska
  • Zijavica, Mošćenička draga & Bine Volčić, Monstera Estare, JRE-Slovenija
  • Konoba Boba, Murter & Juan Carlos Ferrando, Logrono JRE-Španjolska
  • Konoba Pelegrini, Šibenik & Benjamin Fontaine, L’Inattendu, JRE-Belgija
  • Foša, Zadar & Alfred Prasad, JRE-UK
  • San Rocco, Brtonigla & Andreas Herbst, Riederalm, JRE-Austrija
  • Konoba Kala, Supetar & Vladislav Penov, Cosmos, JRE-Bulgarska
  • Navis, Opatija & Stefaan De Proft, Pacht 26, JRE-Belgija
  • Lemongarden, Sutivan & Tomaž Bratovž, JB, JRE-Slovenija
  • Badi, Umag & Philipp Dyczek, Artis, JRE-Austrija

“Međusobno upoznavanje, razmjena znanja i iskustva te učenje novih tehnika i razvijanje novih okusa na namirnicama sa kojima smo okruženi predstavlja glavne ciljeve projekta Chefs at Sea,” rekao je predsjednik udruge restorana JRE Hrvatska i vlasnik murterske Konobe Boba Vjeko Bašić, “Odlazak na staževe u druge zemlje san je svakog kuhara, a mi na ovaj način pružamo cijelom timu jedinstveno iskustvo gdje ima prilike učiti i raditi sa sa internacionalnim chefovima. Internacionalnim chefovima organiziramo i zajednički izlet gdje se svi bolje upoznamo te im približimo naše gastronomsko nasljeđe i našu kulturu življenja.“ Sve večere u projektu Chefs at Sea su humanitarne, prihod se donira udruzi UNUO koja brine o osposobljavaju osobe sa invaliditetom u ugostiteljstvu, djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi za samostalan život i tržište rada kroz gastronomiju. Ove godine financirat će veliko finale Cupi’s Spoon 2004, međunarodno gastronomsko natjecanje osoba s invaliditetom. 

Cijena Chefs at Sea večere s vinskim pairinogm je 200 eura po osobi.

Rezervirati se može u restoranima koji sudjeluju u projektu. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})