Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Masterchefov sudac Mario Mihelj na novi je El Torov meni uveo poglavlje Chef’s Choice, perfektno za poslovni ručak. A tu je i zabavna vegetarijanska sekcija

Naš apsolutni favorit s novog El Torova menija ostaje leptirasti pečeni brancin s chimichurrijem i šparogama. Tacosi, tiradito, ceviche, tartar biftek i široka selekcija odležanih steakova i dalje čine osnovu menija kojeg potpisuje Mario Mihelj, glavni chef Mareda i El Tora i novi Masterchefov sudac. Međutim, dvije manje sekcije na novom El Torovom meniju privlače posebnu pozornost.

Prva se zove Chef’s Choice. Chef’s Choice sadrži pet ukusnih comfort food jela po prilično povoljnim cijenama, od 11,50 do 15 eura. Uz jedinu zagrebačku paellu, tu su još odlične polpete od hobotnice, yakitori s pilećim batkom, sočno svinjsko rebro i salata s lososom. Sva su ova jela dizajnirana i za poslovni ručak, koji vam neće spaliti kreditnu karticu.

Druga potpuna novost na novom El Torovu meniju jest vegetarijanska sekcija, koja zasad sadrži četiri jela, koja će se prirodno mijenjati sa sezonama. Jučer smo u El Toru probali izvrsnu juhu od graška s grilanim šparogama i koprom. Još par cijelih zrna graška teksturalno bi dodatno obogatilo jednu od najfinijih juha koje je El Toro dosad skuhao.

Uz odličnu svibanjsku zelenu juhu, vegetarijansko poglavlje El Torova menija obuhvaća salatu od bulgura s povrćem iz woka, nachose s guacamoleom i flatbread sa zelenom salatom, mladim povrćem i humusom. Uvođenje zasebnih vegetarijanskih sekcija iznimno je važno za slobodu izbora hrane u restoranima, ali pokazuje i kreativnost chefa. Mario Mihelj ovog je proljeća u Toru pogodio i sa Chef’s Choiceom i s vegetarijanskim mini menijem. Na ljeto očekujemo rajčice, paprike, patlidžane i mladi kukuruz.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.