Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Marko Đurašević, Gault&Millauov chef godine 2024, napustio je splitski Olive Tree i prešao u Zrno Soli

djurasevic

“Da, točno je da je Marko Đurašević prešao u Zrno Soli,” rekao nam je u subotu iznimno srdačni vlasnik splitskog restorana Zrno Soli Ivo Vrdoljak. Marko Đurašević, koji je prije nekoliko dana proglašen  chefom godine u izboru hrvatskog izdanja vodiča Gault&Millau.

Gospodin Đurašević je još do prije nekoliko mjeseci radio u kuhinji splitskog restorana Olive Tree. Olive Tree je zapravo luksuzni klub u centru Splita u kojem Đuraševićeva iznimna kuhinja nije mogla doći do punog izražaja. Prije Olive Treeja, chef Đurašević vodio je splitsku Kinoteku i transformirao je u jednu od najuzbudljivijih dalmatinskih restorana.

Prelazak u Zrno Soli potvrdio nam je i gospodin Đurašević. Zrno Soli, restoran koji ima jednu od najatraktivnijih lokacija u cijelom Splitu, s pogledom na milijun jedrilica u marini, dosad se u angažmanu chefova nekako gubio. Dolaskom Marka Đuraševića Zrno Soli bi moglo dobiti stabilnost i dosljedniju kulinarsku definiciju. Đurašević komentira kako “je na poziv mladog chefa Branimira Prnjaka pozitivno ostao iznenađen sistemom koji su on i vlasnik Ivo Vrdoljak uspostavili. Trenutno smo u fazi oplemenjivanja cijelokupne usluge i uvođenja novih ponuda i svakodnevnih iznenađenja za goste, a u 100 posto novom izdanju s novim menijem izlazimo 13. lipnja. Tada ćemo uz nekoliko jela s potpisom ZS i novi degustacijski meni uvesti i chef’s table. Mediteran nam je vječna inspiracija. A moj je stil uvijek bio japanska preciznost i mediteranski šarm. Od toga neću odustati.” 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.