Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

LONDONSKA KOMUNA Stotinjak skvotera okupiralo pub Gordona Ramsaya i bivši restoran Marca Pierrea Whitea

Grupe skvotera u Londonu nasilno upada u prostore poznatih londonskih restorana i demonstrativno u njima uspostavlja komune. Njihov je cilj, kažu, zaustaviti nesmiljenu gentrifikaciju centra Londona kojom je kapital iz mnogih kvartova istjerao stanovnike i male biznise.

Skvoteri su prošlog tjedna upali u pub York & Albany Gordona Ramsaya blizu Regent’s Parka. Situacija je eskalirala toliko da se Ramsay obratio visokom sudu koji je naredio da skvoteri vrate prostor chefu, ali deložacija koja se upravo odvija ne ide glatko. Četvero skvotera zaključalo se u pubu i ne žele otići. U međuvremenu, druga je grupa skvotera okupirala prostor na Leicester Squareu u kojem je nekad radio Mr White’s Steak, Pizza and Gin House, restoran Marca Pierrea Whitea.

Zauzimanje nestambenog prostora u Velikoj Britaniji nije kaznano djelo, ali policija može reagirati ako skvoteri oštećuju imovinu ili je uzimaju. Na tome se temeljila i policijska intervencija u Ramsayevom pubu. U bivši restoran Marca Pierrea Whitea uselilo se stotinjak skvotera koji tamo organiziraju partyje. Ispred restorana su istakli svoj manifest. Vlasnici lokala na Leicester squareu nisu baš sretni.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.