Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

GOURMET STAGE Briljantni slovenski chef Luka Košir otvara novu sezonu gostovanja u porečkom Spinnakeru

Gourmet stage porečkog fine dining restorana Spinnaker najambiciozniji je i najkonzistentniji program kuharskih gostovanja na hrvatskoj sceni. U okviru Gourmet Stagea u Spinnakeru su kuhali gotovo svi najvažnijih hrvatski chefovi, Roberto Cerea upravo je večerom u Spinnakeru najavio otvaranje svog briljantnog restorana u Valamarovu Miramareu na otočiću Sv.Nikola, Ana Roš je na Gourmet Stageu kuhala dan ili dva nakon što je dobila treću Michelinovu zvjezdicu za Hišu Franko…

spinnaker-sala-3

Ovu sezonu Gourmet Stagea u Spinankeru otvara jedan od najvažnijih slovenskih chefova, Luka Košir iz Gostilne Grič iz Horjula. Košir je jedan od vrlo rijetkih chefova na ovim prostorima koji zaista, i to radikalno provodi filozofiju nultog kilometra, s inovativnim, progresivnim pristupom namirnicama iz svojih vrtova iz šuma. Temelj Gostilne Grič i njenog statusa na gastronomskoj sceni su Koširova etika i odnos prema prirodi u svim njenim aspektima, od dugoročne održivosti okoliša do istraživanja procesa mikroorganizama u fermentacijama i pripravcima.

Sve to Gostilni Grič donijelo je Michelinovu zvjezdicu i dodatnu zelenu zvjezdicu. U Spinnakeru će Košir dosljedno primijeniti svoj pristup: “Veselim se svom prvom gostovanju u Istri na Spinnaker Gourmet Stageu, gdje ćemo spojiti lokalne istarske namirnice sa specijalitetima karakterističnima za naš restoran Grič. Fermentirana hrana, različite miso paste i riblji umaci su momenti iznenađenja specifični za Grič i koje s ponosom donosimo u Spinnaker“, najavio je Košir. 

Izvršni chef Spinnakera Goran Hrastovčak sa svojim će timom biti domaćin Koširu, čiji rad duboko poštuje. “Kulinarska filozofija Luke Košira savršeno se uklapa u ono što Spinnaker Gourmet Stage želi predstaviti. S nestrpljenjem iščekujem priliku da zajedno predstavimo nešto zaista posebno našim gostima,“ rekao je Hrastovčak. Zaista je rijetka prilika uživati u jelima Luke Košira na samom moru. Više informacija možete pronaći OVDJE

GOURMET STAGE X LUKA KOŠIR 

Restoran Spinnaker, Poreč

19. travnja 2024.

Fotografije/Gostilna Grič, Spinnaker

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.