Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U istarskom Old Riveru danas smo ručali slasne i sočne bebi lazanje punjene raguom od jelena

“Časna riječ da ovaj recept nema veze s Baby Lasagnom. Stavili smo ga na meni još prošle zime,” uvjeravao nas je u subotu oko dva visokoprofesionalni konobar Old Rivera, jednog od boljih istarskih cestovnih restorana.

Old River nalazi se na putu od Buzeta prema Motovunu, a lijepa terasa gleda na idiličnu zelenu Mirnu i livade koje okružuju rijeku.

old-river-g

U blizini Old Rivera razgledavali smo jednu potencijalno  spektakularnu turističku atrakciju, koja bi mogla promijeniti cijelu unutrašnju Istru, pa smo svratili na ručak u restoran koji se u zadnje vrijeme značajno popravlja.

Konobar nas je ponudio juhom od šparoga, tamnozelenom i bogatom, a zatim kolekcijom pasti koja je, među ostalim, uključivala raviole u šugu od tovara i manju, gotovo bebi porciju lazanja s jelenom. Ovo je jelo zapravo svojevrsni križanac pasticcia i lasagna. Dolazi na stol gratinirano, u posebnoj posudi s raskošnom, svilenkastom tjesteninom i vrlo srčanim, moćnim, sočnim, tamnim i slasnom umakom od jelena.

Radi se o jednoj od boljih rustikalnih pasti u cijeloj Istri. Uz juhu od šparoga pili smo izvrstan, novozelandski stiliziran Tomazov Sauvignon iz 2023. a uz bebi lazanje i magarca veoma ozbiljnu Ipšinu crnu Santa Elenu iz 2020. napravljenu od refoška i merlota.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.