Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Udarnici svima dostupnih kolača iz slastičarnice Maksimir i danas rade. Dulje od 50 godina rade 365 dana godišnje

slasticarnica-maksimir

Na Uskrs u Zagrebu malošto radi, pogotovo izvan centra grada. Danas oko jedan slastičarnica Maksimir u Maksimirskoj ulici blizu križanja s Jordanovcem bila je uredno otvorena. Slastičarnica Maksimir nikad nije imala osobito dobre kolače niti je koristila posebno kvalitetne sastojke.

To pouzdano znamo jer smo odrasli u njenom susjedstvu; u Maksimiru smo pojeli bezbroj kremšnita i šaumrolni, tone zimskih i ljetnih sladoleda i brda kesten pirea koji je bio i ostao prilično nedobar. Ali, slastičarnica Maksimir imala je i danas ima tri sjajne osobine. Prvo, vlasnici su katkad častili klince iz obližnje osnovne škole Vladimir Nazor kad nisu mogli skupiti dovoljno sitniša za kolače. Drugo, cijene su bile i ostale smiješno niske. I treće, slastičarnica Maksimir neprekidno radi.

Ona je otvorena 365 dana u godini dulje od pedeset godina. Slastičarnica Maksimir, dakle, vrijedno ispunjava potrebe svoje kvartovske zajednice dulje od pola stoljeća. Utoliko njeni vlasnici i osoblje zaista zaslužuju titulu udarnika slastičarskog rada. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.