Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

San Martino Superiore s cijenom od 9 eura spada među dvije ili tri najpovoljnije dobre malvazije na tržištu

Labinski San Martino već dugo proizvodi velike količine vina za supermarkete, po širokodostupnim cijenama. San Martino se dosad nije upuštao u proizvodnju ambicioznih vina s posebnim karakterom. Ovih smo dana, međutin, probali San Martino Superiore, malvaziju koja se drastično razlikuje od svih dosadašnjih San Martinovih vina.

San Martino Superiore iz 2023. karakterno je, distinktivno vino s čvrstom strukturom, dobrim međuodnosom svježine i ekstrakta, sortnim, bademastim, blago gorkim, relativno dugim okusom i cvjetno voćnim aromama koje uključuju vrlo zrele crvene jabuke i vinogradarske breskve. San Martino Superiore dolazi iz starih vinograda. Prinos je limitiran na dva kilograma po trsu. Vino je dobilo diskretnu crtu maslačnosti od sur liea, a napunjeno je oko 25 tisuća butelja.

No, najnevjerojatnija je cijena. Radi se o premium malvaziji koja košta, kao nekad prije inflacije, manje od deset eura. S cijenom od 9 eura na policama, San Martino Superiore spada među svega dvije ili tri tako povoljne, šire dostupne a uistinu dobre istarske malvazije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})