Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Idući utorak u Maredu nastupa poznata istarska vinarija Meneghetti, s nekoliko zaista veoma dobrih vina 

Brend Meneghetti danas je vjerojatno najpoznatiji po luksuznom hotelu u Balama, s prelijepom hortikulturom i prilično raskošnim apartmanima. Prije petnaestak godina Meneghetti je bio tek skromna stancija na kojoj su se, međutim, proizvodila vrhunska crna vina i senzacionalna maslinova ulja.

Zanimljivo je podsjetiti da je prva vina za Meneghetti vinificirao Aleš Kristančič, vlasnik slovenske Movie, vinar koji spada među ljude za koje se katkad govori da su veći od života. Vinarija Meneghetti, koja relativno rijetko priređuje vinske događaje, idućeg utorka 27. veljače gostuje u zagrebačkom Maredu. U Maredo ne doLaze Meneghettijevi kuhari nego isključivo vina, dok će večeru pripremati Maredov tim na čelu s Mariom Miheljem i Lukom Džamarijom. Idući će se utorak u Maredu za amuse bouche posluživati tartar od škampa s gelom od jabuke i Meneghetti pjenušcem Blanc de Blancs iz 2019.

Slijedi gof crudo u emulziji od agruma i kapara s dragoljubovim uljem i gremolatom od pinjola i samoniklog bilja; uz gofa će se točiti Malvazija iz 2022. Uz rižoto s botargom, dagnjama i juhom od kamena poslužit će se vrlo kompleksna ali i dalje svježa malvazija Moni Emvasis iz 2019. a uz faggotine s patkom i tartufima Merlot iz 2020.

Red je najvažnije vino kuće Meneghetti. Red iz 2018. servirat će se uz boškarina s crnim tartufima, što je najprirodniji mogući wine pairing. Naposljetku, uz canele od jabuke s engleskom kremom od bourbon vanilije točit će se Meneghetti Sweet. Večera vinarije Meneghetti u Maredu košta 70 eura.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})