Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Ante Udovičić danas je pokazao da čak i Nova TV može emitirati vrhunski gastronomski program

Prije četiri ili pet godina InMagazin Nove TV imao je neku jako lošu svakodnevnu kulinarsku rubriku pod nazivom Kuhanje je In, koja je izazivala ismijavanje ili sažaljenje. Onda su angažirali Antu Udovičića, jednog od tehnički najsuverenijih hrvatskih chefova, koji je jednom tjedno pripremao vrlo ozbiljna a istodobno komunikativna jela.

Ostala četiri dana InMagazina i dalje su ostala nejestiva i negledljiva, osobito kad se na ekranima pojavljivao stanoviti bloger kojeg je sponzorirao Lidl. Zatim je, čini se, InMagazin odustao od svakodnevnih recepata što je dobro, recepte objavljuje tek povremeno.

Pa smo danas gledali doslovno perfektnu Udovičićevu tjesteninu s crnim tartufima. Radi se o sezonskom gastronomskom receptu, koji gledateljima pokazuje kako se emulzijom s maslacem i uljem, zatim ribanjem sirovih tartufa kad pasta nije na vatri i naposljetku garniranjem dodatnim sirovim tartufima, naizgled obična pasta pretvara u raskošno jelo koje želite pojesti s ekrana.

Udovičić je usput gledatelje naučio malim i važnim profesionalnim trikovima poput zgušnjavanja umaka svježim žumanjkom. No, najvažnije je da se danas pokazalo kako se u sklopu hiperkomercijalne emisije na okrutno komercijalnoj televiziji ipak može promovirati ozbiljna i kompetentna gastronomija a ne samo neukusno cirkusiranje hranom kakvo inače dominira Novom TV i RTL-om.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})