Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

GASTRONOMSKI SPEKTAKL U ZADRU Uoči Atrox Editiona u Foši gostuje Agli Amici, a u Pet bunara kuhaju Bernard Korak i Magdalena Senjković

Idući četvrtak 22. veljače u Providurovoj palači u Zadru održava se drugi Atrox Edition, B2B vinska smotra na kojoj će nastupiti niz važnih vinarija povezanih s tvrtkom Atrox Borisa Dešpoje (Atrox je jedan od vodećih hrvatskih distributera vina, destilata i vinskih čaša).

A u srijedu 21. veljače Zadar će doživjeti možda najveći gastronomski spektakl u svojoj novijoj povijesti. U zadarskom restoranu Foša gostuje restoran Agli Amici. Agli Amici, kojeg vodi obitelj Scarello, ima jednu Michelinovu zvjezdicu u Rovinju i dvije u Udinama. Brat i sestra Scarello nadaju se drugoj zvjezdici u Hrvatskoj i trećoj u Italiji. Iste večeri u restoranu Pet bunara kuhaju Bernard Korak i Magdalena Senjković. Korakov je restoran, podsjetimo, lani dobio Michelinovu zvjezdicu.

Zadarska restoranska publika nikad se još nije suočila s više Michelinovih zvjezdica u jednom danu. Večeru Agli Amici pratit će vina čuvene toskanske kuće Siro Pacenti i pjenušci Antica Fratta iz Franciacorte. U Pet bunara točit će se butelje genijalnog Joška Gravnera i njegova plešivičkog prijatelja Tomislava Tomca. Stolovi za ove zaista uzbudljive večere mogu se rezervirati na sljedećim telefonskom brojevima i mail adresama:

Foša 

023314421

info@fosa.hr

Pet bunara 

023 22 4010

info@petbunara.com

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})