Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

LONG NIAN DA JI Zagrebački Yezi pripremio je raskošan azijski imeni za 75 eura u povodu Godine Zmaja

Azijski restoran Yezi, otvoren u zagrebačkom art’o telu na uglu Petrinjske i Amruševe, odlučio je cijeli drugi tjedan u veljači slaviti kinesku Novu godinu, koja 2024. prolazi u znaku Zmaja. Chef Dino Knežević pripremio je svečani i hedonistički jelovnik, koji će se u Yeziju servirati od ponedjeljka 5. veljače do subote 10. veljače za 75 eura po osobi.

U subotu navečer Yezi organizira središnju proslavu Godine Zmaja. Yezijev zmajski meni sastoji se od tri poglavlja: juhe i sitnih zalogaja, dim suma i glavnih jela. Zanimljivo je da se Yezi među juhama nije odlučio za kineske klasike, nego za tajlandski tom kha. Među sitnim zalogajima ističu se sušena ikra, ražnjići od hobotnice i san choy bow od svinjetine.

Dim sum je Yezijev forte, a njegova će kuhinja u povodu Godine Zmaja pripremati i bao buns s lignjama u ugljenu i zlatu, Seafood Dragon Fire, tijesto s tarom, gljivama i piletinom, kao i spring rollse s kozicama. Glavna jela obuhvaćaju hrskavu govedinu sa zlatom, prženu grdobinu u slatkom dashiju i singapurske rezance sa špinatom, čilijem i hoisin umakom hoisin, dok će se kao desert servirati Lucky Mandarin Mousse. 

Yezijeva odluka da Godinu zmaja obilježi posebnim svečanim menijem svakako je dobrodošla. Dočeci kineskih Novih godina u Zagrebu već se desetljećima pretvaraju u vesele društvene i događaje na koje su, u restorane Asia gospođe Chen, povremeno dolazili i predsjednici i premijeri. Lijepo je vidjeti da i najnoviji zagrebački azijski restoran obilježava početak kineske Nove godine.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.