Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PROTIV EKSTREMNE DESNICE Njemački supermarket pokazao kako bi izgledale trgovine kad bi prodavale samo njemačke proizvode

Valu njemačkih prosvjeda protiv ekstremne desnice odnosno stranke Alternativa za Njemačku (AfD) pridružio se i tamošnji lanac supermarketa. Deseci tisuća građana izišli su na ulice njemačkih gradova pokazati da šutljiva većina o kojoj ultradesničari govore ne postoji, već da je prava njemačka većina protiv nacionalizma, fašizma i diskriminacije imigranata i drugih društvenim skupina.

Na prosvjede je kratkim videom odgovorio njemački lanac supermarketa Edeka. U videu pokazuju kako bi izgledali njemački supermarketi kad bi prodavali samo njemačke proizvode. U reklami se vide kupci koji u trgovini iznenađeno otkrivaju da zaliha nema. Znakovi postavljeni u prolazima poručuju: “Ova polica pokazuje da smo bez raznolikosti siromašniji.” Reklama je snimljena još prije šest godina.

Edeka ju je ponovno objavila povodom masovnih prosvjeda protiv AfD-a, sa statusom: “Ne možemo zamisliti svoju zemlju bez različitosti. Protivimo se mržnji u svakom obliku i pozivamo na poštovanje i toleranciju prema svima. Danas više nego ikad.”  Video se nažalost više ne može vidjeti na Edekinom Facebook profilu ali se vidi mnoštvo pozitivnih komentara.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.