Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Raise the Bar je otvorio prijave za novu generaciju barista, barmena i konobara

barmen-koktel-bar

Raise the Bar, porjket Coca Cole HBC Adria i jedina hrvatska privatna akademija za ugostiteljstvo, otvorila je prijave za novu genraciju polaznika. Raise the Bar programi osmišljeni su tako da mlade talentirane kadrove pripreme za izlazak na tržište odmah nakon školovanja.

Na Raise the Bar predaju iskusni profesionalci s izvrsnom reputacijom u restoranskoj i barskoj industriji: suvlasnik i glavni sommelier Noela (1 Michelinova zvjezdica) Ivan Jug, suvlasnik bara Peaches&Cream barmen Dominik Bečvardi, pionir hrvatske scene craft piva, osnivač Zmajske pivovare Andrej Čapka i vlasnik restorana SOI Fusion Vedran Gulin. 

Glavni predavač barmen Dominik Bečvardi (Peaches&Cream, Zagreb)

„Svi konobari, baristi i barmeni koji svoju budućnost vide u ugostiteljstvu, a k tomu teže izvrsnosti, idealni su kandidati za Akademiju Raise the Bar. Tijekom 12 tjedana teorijske i praktične nastave odabrani kandidati učit će o barskome menadžmentu, povijesti, klasifikaciji i proizvodnji jakih alkoholnih pića, likera, piva, vina i kave te će, uz brojne druge vještine nužne za rad u ugostiteljstvu, svladati recepte za pripremu čak 88 koktela“, najavio je u priopćenju Raise the Bara Dominik Bečvardi, glavni predavač Akademije čiji je kurikulum kreiran u suradnji s londonskom European Bartender School (EBS) jednom od najboljih barmenskih škole na svijetu.

Akademiju Raise the Bar dosad je završilo 56 polaznika koji danas rade u Noelu, Swanky Monkey Garden baru, kavani Kavkaz, Franko’s Pizza&Baru, Peaches&Creamu, Notos Beach Houseu na Hvaru i u drugim poznatim restoranima i barovima. 

Vedran Gulin (SOI Fusion, Zagreb)

Raise the Bar Adria strateška je platforma Coca-Cole HBC Adria uspostavljena 2019. s ciljem povećanja kvalitete obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu i usklađivanja vještina i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika sa stvarnim potrebama i trendovima tržišta. Uz Akademiju, projekt obuhvaća Stipendije za kuhare i slastičare te Raise the Bar Youth namijenjen učenicima završnih razreda ugostiteljskih i turističkih škola. 

Zainteresirani se mogu prijaviti putem web obrasca  na stranici Raise the Bara. Stručni tim Coca-Cole HBC Adria i članovi tima Raise the Bar Adria odabrat će kandidate koji će ući u uži izbor. Odabrani će polaznici od listopada do prosinca 2023. pohađati teorijski dio nastave u Coca-Colinu obrazovnome centru u Zagrebu, nakon čega slijedi praktični dio koji se odvija u barovima i restoranima diljem Hrvatske.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.