Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Christian Godinić ovoga ljeta Vinodolove filane paprike puni dimljenom teletinom

vinodol-punjene-paprike

Punjene paprike, najomiljenije hrvatsko ljetno jelo, u zadnjih su nekoliko godina postale predmet inspiracije za niz hrvatskih chefova u restoranima različitih žanrova. Tako je Filip Horvat u Theatriumu preklani paprike punio oradama, dok ove sezone Matija Zimonja u Matrixu umak za paprike priprema od pečenih rajčica.

Prije tri godine Jurica Jantolek je Pod zidom servirao vjerojatno prve hrvatske dekonstruirane punjene paprike, koje su bile izvrsne. Vinodolov chef Christan Godinić ovoga je srpnja unaprijedio svoje filane paprike ambicioznim i drukčijim nadjevom. Godinić sada puni paprike dimljenom teletinom. Rezultat je izvanredan: nadjev je gotovo posve nemastan, pa gost bez problema može pojesti obje paprike, a blago dimljeno meso stvara odličan kontrast herbalnom okusu pirezina iz zelenih paprika i bogatom umaku od rajčice. Radi se o jednoj od najukusnijih vezija punjenih paprika koje smo dosad probali u Zagrebu.

Preporučujemo da ih pokapate s malo Ipšine  Bjelice ili Frantoia, koje Vinodol unatrag par mjeseci iznosi na stolove. Osim inovativnih punjenih paprika, Vinodol je na aktualnom tjednom meniju promovirao još nekoliko naizgled tipičnih ali elaboriranih ljetnih jela, poput gratiniranih tikvica punjenih govedinom i patlidžana s Kumparičkinim sirom u umaku od pečenih rajčica i paprika. Tu je i hladna juha od krastavaca. Vinodolov novi tjedni meni dobar je primjer zaista sezonskog kuhanja u veoma velikom, konvencionalnom restoranu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.