Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Malvazija Bastian u svom je drugom nastupu na Vinistri osvojila drugu zlatnu medalju

bastian-g

Kad bi se dodjeljivala nagrada za najuspješniju novu vinariju, istarski Bastiàn vrlo bi vjerojatno pobijedio ili bi dijelio prvo mjesto s plešivičkim Erdorom. Bastiàn, vinarija iz zapadne Istre koju je osnovao zagrebački bračni par Leko, lani je u svom

debitantskom nastupu na Vinistri osvojila zlatnu medalju za Malvaziju iz 2021. Ove je godine Malvazija Bastiàn ponovno osvojila zlato na Vinistri, za berbu 2022. Dakle, dva nastupa i dvije zlatne medalje zaredom. Bastiànove su malvazije tehnički besprijekorne, elegantne, aromatski kompleksne s ugodnom herbalnom notom; one imaju srednje tijelo, dobru, postojanu svježinu i razmjerno dug okus za standarde mladog vina.

Najvažnije od svega, Bastiànova bijela vina, koja je optimalno piti uz bijelu ribu, velike rakove, sushi i mlađe sireve, imaju puno karaktera i traju dulje od jednog ljeta. Stoga su dvije zlatne medalje u prva dva nastupa na Vinistri sasvim logičan ishod ozbiljnog i ambicioznog pristupa vinogradarstvu i vinarstvu. Bastiàn, podsjetimo, proizvodi i jedan od najboljih hrvatskih “provansalskih” rosea.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.