Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Kamenice s jagodama novi su gastronomski pohvat Vinodolova chefa Christiana Godinića 

vinodol-kamenice-jagode

Sezona debelih kamenica polako se približava kraju. Sezona jagoda upravo počinje. Pa je Vinodolov još mladi ali iskusni chef Christian Godinić , na zgražanje konzervativaca i purista odlučio povezati jagode s kamenicama.

Gospodin Godinić sirove je, jako jodirane kamenice obložio brunoiseom od mariniranih svježih jagoda i trakicama lanjskih, usoljenih jagoda. Rezultat je svakako uzbudljiv: ako ste otvoreni za hrabre kombinacije ova će vam interpretacija školjki i voća ostati u dugom i dobrom sjećanju. Kamenice s jagodama sezonsko su jelo, koje se mora zabilježiti u medijima jer je za hrvatske gastronomske kontekste promalo nekonvencionalno. Ovdje valja podsjetiti da je Christisn Godinić lani ili preklani jagode spojio i sa hobotnicom. Uz kamenice s dvije vrste jagoda pili smo naravno šampanjac.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Kamenice s jagodama novi su gastronomski pohvat Vinodolova chefa Christiana Godinića 

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min