Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

EKSKLUZIVNO U Poreču se 20. svibnja otvara Miramare by Fratelli Cerea, restoran čuvene talijanske chefovske braće, koja će i osobno povremeno kuhati u Miramareu

cerea

Prije godinu dana Bobo Cerea gostovao je u porečkom restoranu Spinnaker. Skuhao je, među ostalim, famozne pacchere alla Vittorio, možda jedinu pastu s rajčicama na cijelom svijetu, koja zaslužuje tri Michelinove zvjezdice koliko ima Da Vittorio, restoran obitelji Cerea u Bergamu.

A ovoga svibnja, negdje oko 20. u mjesecu, u Valamarovom hotelu Miramare otvara se restoran Miramare by Fratelli Cerea, u kojem će povremeno osobno kuhati i Bobo i Enrico Cerea.

Miramare by Fratelli Cerea navečer će, uz redovni meni, nuditi degustacijske menije. Na glavnom jelovniku nalazit će se paccheri alla Vittorio, kao i još nekoliko potpisnih jela obitelji Cerea.

Veći dio jelovnika bazirat će se na vrhunskoj ribi i mesu koji će se pripremati na otvorenoj vatri. Posluživat će se i salate od lokalnih sastojaka i tri tipa gourmet pizza: napoletana, pala romana i al vapore.

Dolazak  proslavljene braće Cerea u Poreč golemi je prilog početku pretvaranja ovog popularnog ljetovališta u gastrodestinaciju, ali i snažan argument za međunarodnu gastronomsku prepoznatljivost Istre i Hrvatske, jer su braća Cerea doista globalne superzvijezde.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.