Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Motohiko Mochizuki novi je chef opatijskog sushi restorana Nami

motohiko-takenoko

Chef Motohiko Mochizuki, kojega je zagrebačka publika upoznala još u pionirskim danima Takenoka u Kaptol centru, nakon nekolikog godina u backstageu vraća vraća se u restoransku kuhinju. Mochizuki je novi chef Namija, opatijskog sushi restorana otvorenog prije dvije godine u samom centru grada u Ulici Maršala Tita. Nami je lijepo i ugodno uređen restoran s ljubaznom poslugom i solidnim sushijem, s pokojom ozbiljnom greškom.

Mochizukijevim dolaskom može se očekivati značajan skok kvalitete hrane u Namiju Chef Motohiko Mochizuki restoranski je veteran, koji je nakon Takenoka radio na nizu projekata s Igorom Čimburom, vlasnikom Baltazara 2.0, od izvrsnog sushi menija u Baltazarovoj inkarnaciji B35 do street food koncepata i dark kitchena. Nami je prije dva dana najavio Mochizukija kao novog chefa koji je nakon gostovanja kod njih prije dvije godine sada odlučio na trajniji angažman.

Nami Mochizukijev dolazak slavi dvodnevnom promocijom novog menija i vina vinarija R&J i braće Sontacchi. Na šestosljednom meniju, koji košta 70 eura po osobi, bit će bamija s tunom mariniranom u wasabiju, shurimono riblji consomme sa škampima, tempura sa shiitake gljivama, wagyu s robate sa sansho miso dresingom, sushi set s nigirijem, rolicama od lososa i rakovice i sorbet od yuzua za desert

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.