Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ocjenjivanje vina za Concours Mondial najbolja je promotivna operacija za istarski turizam, vinarije i restorane koja se uopće može zamisliti 

concours-g

Jučer je u Esplanadi održana Vinistrina press konferencija u povodu prvog hrvatskog Concours Mondiala. Concours Mondial de Bruxelles veliko je svjetsko ocjenjivanje vina, na koje se prijavljuje više od deset tisuća uzoraka godišnje.

concours

Zanimljivo je da se ocjenjivanje za Concours Mondial organizira u raznim vinskim regijama širom Europe. Ove će se godine, zahvaljujući Vinistri, dio ocjenjivanja za Concours Mondial održati u Istri, u Poreču od 12. do 14. svibnja. U Poreču će se ocjenjivati mirna bijela i crna vina. Na prvom hrvatskom ocjenjivanju za Concours Mondial de Bruxelles sudjelovat će oko 350 sudaca.

concours-vina
concours-ivosevic
Denis Ivošević direktor Turističke zajednice Istarske županije

Neki od njih su sommelieri, drugi enolozi, treći vinski trgovci. Ali, važno je da čak 60 posto ocjenjivača čine novinari. U Istru, dakle, na ocjenjivanje vina za Concours Mondial dolazi više od 200 novinara specijaliziranih za vina, gastronomiju i turizam. Riječ je o najboljoj PR operaciji za istarski turizam, vinarije i restorane koja se uopće može zamisliti. Denis Ivošević, dugogodišnji direktor Turističke zajednice Istarske županije, na jučerašnjoj je presici istaknuo kako istarske vinarije svake godine posjeti više od 330 tisuća individualnih gostiju, što zvuči impresivno. Zahvaljujući promotivnom efektu Concours Mondiala, taj bi se broj morao povećati.

Fotografije/Merlo De Graia

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.