Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Staroj školi održat će se domjenak u povodu odlaska Giorgia Claia iz vinarije Clai. Claia nasljeđuje južnoafrički enolog Tim Whitfield

clai-1

Iduće srijede 19. travnja u restoranu Stara škola u Krasici Giorgio Clai službeno će se povući s istarske vinske scene. Kao što smo lani objavili, Giorgio Clai više ne radi u vinariji Clai. Clai je otišao mirovinu, a vinariju je napustio i njegov najbliži suradnik, enolog Dimitri Brečević, vlasnik buzetskih vina Piquentum.

Giorgio Clai odigrao je golemu pozitivnu ulogu u oblikovanju istarske i hrvatske moderne vinske industrije. Clai je jedan od prvih hrvatskih vinara koji su zaista uspješno proizvodili prirodna i macerirana vina.

Claijeva single vineyard malvazija Sv. Jakov i danas predstavlja svijet za sebe, unutar sve većeg svijeta malvazija. Claijev refošk Brombonero bio je prvi hrvatski vrhunski refošk; Veraldina vina i crni Omo Milana Budinskog danas pokazuju koliko dobro refošk može uspijevati u zapadnoj Istri. Potpuno je jasno da vinarija Clai bez Giorgija Claija više neće biti ista. Poziciju glavnog vinara vinarije Clai preuzeo je 29-godišnji južnoafrički enolog Tim Whitfield, koji je, među ostalim, dosad radio u Tokari i Spieru.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.