Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nova Zlatna školjka definitivno je senzacionalno uspješna. Bila je puna čak i na uskrsni ponedjeljak

zlatna-skoljka-glavna

U ponedjeljak oko 12 i 20 uobičajeno ljubazni konobar Zlatne školjke, Dubrovčanin po govoru, otišao je do šanka i s fiksnog telefona okrenuo neki broj. “Otkazali su nam jednu rezervaciju pa ako želite doći na ručak…” kazao je konobar gostu s liste čekanja. Ako smo dobro priskuškivali, dogovorili su se za termin u 14 30. No, mnogo je važnija činjenica da je Zlatna školjka u Martićevoj imala waiting listu na uskrsni ponedjeljak.

Uskrsni ponedjeljak dan je kad se ne izlazi u restorane jer je većina ljudi prejedena od uskrsnog nedjeljnog ručka. Napuniti restoran u uskrsni ponedjeljak ultimativni je dokaz uspješnosti restorana. Novi vlasnici Zlatne školjke naslijedile su jedan od najomiljenijih zagrebačkih kvartovskih restorana, koji se zatvorio na Badnjak lanjske godine.

Samo tri tjedna pislije otvaranja, o Uskrsu ove godine, Zlatna školjka uvrstila se među najuspješnije zagrebačke restorane. Šifra uspjeha vrlo je jednostavna: nepretencioznim i cjenovno prihvatljivim jelima stare Zlatne školjke, nova Zlatna školjka pridružila je jednu od najširih selekcija jadranske obirite ribe u Zagrebu. Uz bitno bolje maslinovo ulje i širi izbor zaista ozbiljnih vina, osobito na čaše, Zlatna školjka mogla bi postati najbolji zagrebački riblji restoran. Premda je blagdan, i premda nema malo godina, vlasnik Zlatne školjke i danas je bio na poslu. Drukčije ne možete uspjeti. U Zlatnoj školjki danas smo ručali mekane, hrskave i neodoljive jadranske frigane lignje s blitvom bez češnjaka (jer smo tako tražili) uz tri čaše Bertošine Malvazije. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.