Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Ikadorovom Nobilionu u subotu gostuje vinarija i destilerija Rossi iz Vižinade

rossi-nobilion

Dinamična braća Rossi u lijepoj Vižinadi vode jednu od najuspješnijih istarskih vinarija nove generacije. Vinarija Rossi nije osobito medijski i društveno eksponirana, tako da svako njihovo gostovanje, svaka njihova vinska večera mora izazvati pozornost kod poštovatelja istarskih vina.

rossi-g

Zanimljivo je da braća Rossi osim vinarije vode i modernu destileriju. Braća Rossi ove subote, 25. veljače, gostuju u Nobilionu, fine dining restoranu luksuznog hotela Ikador u Iki. Večera vinarije i destilerije Rossi u Nobilionu počinje s Epulon Spritzom, uz koji će se servirati hrskava palenta s bakalarom. Epulon je pelinkovac proizveden u destileriji Rossi.

nobilion
Nobilion_1 (1)

Slijedi premijera Rosea iz nove berbe uz tartar od kvarnerskog škampa s emulzijom maslinova ulja i citrusa. Čuvena malvazija Templara iz 2021. točit će se uz jakovsku kapicu s velutom od vongola, vanilije i papra, a chardonnay Albus uz raviole s domaćom skutom i jadranskim kozicama. Moro, jedino crno vino braće Rossi, servirat će se uz dimljenu janjetinu s palentom i jusom do janjetine. Uz mladi kozji sir s medom dobro bi trebao pristajati Žuti muškat, dok će večera završiti koktelom Teranino Sour, uz petits fours. Subotnju vinsku večeru priprema novi Nobilionov glavni chef Danijel Skokić. Gospodin Skokić zamijenio je dosadašnjeg chefa Filipa Akrapa, koji je prešao u resort Veladrion, u vlasništvu iste tvrtke, koja je vlasnik Ikadora. Večera vinarijei destilerije Rossi u Nobilionu košta 95 eura. 

WINE EVENING x ROSSI WINERY

Restoran Nobilion, hotel Ikador, Ika

Subota, 25.02.2023. ~ 19:00

Cijena 95 eura

Rezervacije na +385 51 20 70 20 ili na web stranici Nobiliona

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.