Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

HRVATSKI MICHELIN U prvoj polovici 2023 izlazi novi Vodič za Hrvatsku. Ne bude li novih zvjezdica, neće imati puno smisla

michelin-hrvatska

U prvom dijelu 2023. izlazi novi Michelinov Vodič za Hrvatsku. Podsjetimo, Michelin je došao u Hrvatsku 2017. a prvu je zvjezdicu te godine dobio rovinjski Monte.

Do pandemije hrvatski je Michelinov Vodič izlazio u veljači ili početkom ožujka. U 2021. izlazak Vodiča za Hrvatsku pomaknut je za rujan, da bi lanjski  Michelin bio objavljen krajem lipnja.

Zasad se zna da će ovogodišnji Vodič izaći u prvoj polovici godine. Određen je točan datum, ali je moguće da se taj darum promijeni, kao što se zadnjih godine gotovo u posljednjim trenucima mijenjao sadržaj Vodiča, barem kad je riječ o zvjezdicama. Lanjski Michelin   za Hrvatsku ozbiljno je razočarao profesionalnu i širu javnost, budući da nije dodijelio ni jednu novu zvjezdicu.

Takva Michelinova odluka upućivala je iscrpljenost dosadašnje suradnje najvažnijeg svjetskog restoranskog vodiča i Hrvatske  turističke zajednice, koja financira projekt Michelina u Hrvatskoj.

Ako se i ove godine dogodi da Michelin hrvatskim restoranima ne dodijeli ni jednu novu zvjezdicu, to neće biti samo duboko nepravedno, budući da najmanje još pet hrvatskih restorana sigurno zaslužuje jednu zvjezdicu, a jedan vjerojatno dvije.

Eventualni novi izostanak novih zvjezdica sugerirat će da Michelin u Hrvatskoj polako gubi smisao.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.