Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Gazda Joško izbacio nas je iz Mime’sa, tratorije koja drži maslinovo ulje na vrućem radijatoru, a voditelj zaskače goste u toaletu

mimes-vrbani

U Mime’s na Vrbanima ušli smo u utorak malo iza podneva. Željeli smo ga recenzirati jer nam je nekoliko ljudi iz vinskog i restoranskog biznisa reklo da se radi o veoma popularnom restoranu. Sama činjenica da je već oko podneva u Mime’su sjedilo desetek gostiju potvđuje tezu o popularnosti. 

Ljubazni konobar kazao nam je da sami izaberemo stol. Sjeli smo za stol kraj radijatora, jer smo se željeli ugrijati. Konobari, tko zna zašto, misle da i maslinovo ulje baš kao ljudi voli vrućinu pa su bočicu Brachie, finog maslinova ulja s Brača, na stol stavili tako da se naslanja na vrući radijator. Bočica je na dodir imala barem 20 stupnjeva.  Za takav tretman maslinova ulja u svakoj bi se ozbiljnoj ugostiteljskoj školi učenike slalo na popravni.

U profesionalnost Mime’s ova osoblja uvjerili smo se i nekoliko minuta kasnije. Otišli smo do toaleta koji je, usput govoreći, prilično luksuzno uređen. Za nama je u toalet ušao jedan mladi gospodin s bradom, koji je rekao doslovno sljedeće: “Ja vas poznajem dugo godina, još iz Carpaccia, i ovo mi je neugodno. Ali, gazda ne dopušta da jedete ovdje jer ste prije par godina napisali negativnu recenziju za Mime’s u Petrinjskoj.”

Recenziju Mime’sa u Petrinjskoj možete pročitati OVDJE.

Nije nezamislivo da frustrirani vlasnici daju takve upute osoblju, ali zašto nam tu zanimljivu informaciju gospodin nije mogao priopćiti kraj stola nego nas je slijedio u WC?  Moramo priznati da nas nikad, u četrdeset godina posjećivanja restrana, ni jedan konobar ni voditelj restorana nije slijedio u toalet.  Sirotog smo, očito preplašenog čovjeka pitali tko je gazda. “Pa, gazda Joško!” odgovorio je pomalo zbunjenim tonom, očito začuđen što ne znamo ništa o njegovom brahijalnom šefu. 

Ova humoreska zapravo nam je uljepšala dan: umjesto da se mučimo u Mime’s, restoranu koji na radijatoru čuva ekstradjevičanska ulja, ručali smo u obližnjoj Alegriji, među pristojnim i dragim ljudima.

Ljubazno molimo sve voditelje restorana, konobare i drugo osoblje, da nas više ne slijede u toalet ako nas žele izbaciti iz restorana. Još ljubaznije predlažemo vlasnicima restorana da na vidljivo mjesto stave oznaku kojom nam se zabranjuje ulazak u njihov lokal, kako svoje osoblje ne bi dovodili u neugodnu i stresnu situaciju.

Uostalom, Gilles Camillieri 2007. je napravio baš to. Ali, Camillieri je, za razliku od mnogih, imao puno karaktera.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.