Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Oxbova ‘pizza’ sa sirovim mramornim wagyuom jedno je od najslasnijih jela , koja možete pojesti u Zagrebu. A 25 eura za A5 wagyu zaista nije mnogo

oxbo-2

Jučer smo poslije dosta vremena ručali u zagrebačkom steakhouseu Oxbou hotelu Hilton DoubleTree u Vukovarskoj ulici. Hilton Doubletree je onaj hotel iz Green Golda čiji bar toči dva veoma dobra šampanjca Allart i Lanson Black za 10,50, odnosno 9,50 eura za čašu, što su vjerojatno najniže cijene šampanjca u bilo kojem pristojno uređenom lokalu u Zagrebu.

Šampanjci su, srećom, jednako jeftini i u restoranu. Na ugodnoj Oxbovoj terasi prvo smo pojeli jako ukusan tartar od tune, poslužen u kornetima od algi. Oxbov sočni, optimalno začinjeni tartar ima samo jednu manu: previše ga je za predjelo. Jedan bi kornet bio sasvim dovoljan, dva nismo uspjeli svladati. A zatim su nam donijeli “pizzu” s wagyuom. Riječ je zapravo o hrskavom flatbreadu s trakama sirove mramorne japanske govedine, nešto slanog mladog sira i dosta rikule.

Ovo jelo, koje smo prvi put probali u veljači lanjske godine, spektakularno je hedonističko i slasno. Masna, prebogata govedina doslovno se topi u ustima, flatbread dobiva snažan okus mesa a zeleni, pikantni tonovi rikule čine “pizzu “ s wagyuom lako i brzo jestivom. Pojeli smo je za petnaestak minuta.

Naposljetku, cijena pridonosi osjećaju potpunog zadovoljstva. Ne znamo nijednu drugo mjesto u Zagrebu gdje japanski wagyu visoke A5 gradacije (oznake A pojednostavljeno rečeno, govore o iskoristivosti i kvaliteti mesa pojedine krave) možete pojesti za 25 eura. U redu, nije riječ o steaku nego o trakicama i nije riječ o velikoj količini mesa. Ali wagyua se ionako ne može pojesti previše, tako da je Oxbova mjera optimalna. Izvrstan ručak u ugodnom hladu Oxbove terase uz dvije čaše Allarta , tri čaše Simčičevog crvenkastog maceriranog Pinot Grigia i dva mala S.Pellegrina, platili smo 83 eura.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.