Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Mime’s se napokon otvorio. Možda bi bilo bolje da nije

mimes-g

Mime’s se definirao kao šnicl bar. Pa su svejedno drugi dan rada oko pola šest  popodne ostali bez Wienerschnitzela (koji se na meniju zove pohani teleći file). E sada, budući da teleći odresci mogu stajati u hladnjaku nekoliko dana, potpuno je nerazumljivo kako je Mime’s uspio ostati bez bečkog šnicla još prije večernjeg servisa. Što nije najgora stvar koja nam se dogodila u Mime’su.

Najgori su bili gnudi. Gnudi su, kako znamo. prozračni, lagani valjušci od sira i brašna. Ovi su gnudi bilo čvrsti, masivni, ali su svejedno uspjeli raspadati, pa nam se tijesto omotavalo oko vilice, dok se sir utapao u umaku od kadulje u kojem je češnjak žestoko nadmašio samu kadulju.

mimes-gnudi
mimes-gnudi1

U Mime’su bi prema najavama trebao raditi chef s Marcellinovim iskustvom. Sasvim smo sigurni da bi mu Mario Čerhak odmah dao otkaz da je taj chef vlasniku Marcellina donio ovako tehnički zbrkano i potpuno pogrešno skuhano jelo.

Goveđi šnicl u smeđem umaku s pireom od korabice bio je nešto pristojniji. Meso je bilo bezukusno i relativno meko, a pire ukusan, ali gumast. Desert, meki i lagani kolač datulja bio je najbolje jelo, ali nažalost je upropašten grudastim preslatkim preljevom koji je trebao biti karamel. 

Od ostalih jela- na Mime’sovu meniju primijetili smo pureće i pileće šnicle, što nam se apriori čini dosadnim, sendvič Mime’s od otkoštenih svinjskih rebara, jedan rižot i popečke od povrća. Mime’s ima samo četrnaest sjedećih mjesta, ali s ovakvim konceptom i kuhanjem, ni tako mali prostor ne može računati da će biti pun.

mimes-sank

Vinska karta je dobra, ali previše pretenciozna s obzirom na ponudu: tko bi želio piti Billlecart-Salmon  ili Tignanello uz pileći naravni? Šteta vina.

Mime’s smo upoznali na Fuliranju, gdje su prodavali  odličan pašta fažol i dobre sarme. Mime’s u Petrinjskoj nema nikakve veze sa sadržajem i duhom Mime’sa Fuliranja Umjesto uzbudljive lokalne bistronomije, dobili smo lokal bezukusne i tehnički loše skuhane hrane. Tko god stoji iza sadašnjeg koncepta Mime’sa promašio je penal za najmanje pola metra.

Važno je reći da se Mime’s ne može izvlačiti na početničku zbunjenost i lošu organizaciju, jer se otvorenje priprema već dva mjeseca, a Mime’sovi su djelatnici po medijima govorili kako su u hladnom pogonu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.