Mime’s se napokon otvorio. Možda bi bilo bolje da nije

Mime’s se definirao kao šnicl bar. Pa su svejedno drugi dan rada oko pola šest popodne ostali bez Wienerschnitzela (koji se na meniju zove pohani teleći file). E sada, budući da teleći odresci mogu stajati u hladnjaku nekoliko dana, potpuno je nerazumljivo kako je Mime’s uspio ostati bez bečkog šnicla još prije večernjeg servisa. Što nije najgora stvar koja nam se dogodila u Mime’su.
Najgori su bili gnudi. Gnudi su, kako znamo. prozračni, lagani valjušci od sira i brašna. Ovi su gnudi bilo čvrsti, masivni, ali su svejedno uspjeli raspadati, pa nam se tijesto omotavalo oko vilice, dok se sir utapao u umaku od kadulje u kojem je češnjak žestoko nadmašio samu kadulju.


U Mime’su bi prema najavama trebao raditi chef s Marcellinovim iskustvom. Sasvim smo sigurni da bi mu Mario Čerhak odmah dao otkaz da je taj chef vlasniku Marcellina donio ovako tehnički zbrkano i potpuno pogrešno skuhano jelo.
Goveđi šnicl u smeđem umaku s pireom od korabice bio je nešto pristojniji. Meso je bilo bezukusno i relativno meko, a pire ukusan, ali gumast. Desert, meki i lagani kolač datulja bio je najbolje jelo, ali nažalost je upropašten grudastim preslatkim preljevom koji je trebao biti karamel.
Od ostalih jela- na Mime’sovu meniju primijetili smo pureće i pileće šnicle, što nam se apriori čini dosadnim, sendvič Mime’s od otkoštenih svinjskih rebara, jedan rižot i popečke od povrća. Mime’s ima samo četrnaest sjedećih mjesta, ali s ovakvim konceptom i kuhanjem, ni tako mali prostor ne može računati da će biti pun.

Vinska karta je dobra, ali previše pretenciozna s obzirom na ponudu: tko bi želio piti Billlecart-Salmon ili Tignanello uz pileći naravni? Šteta vina.
Mime’s smo upoznali na Fuliranju, gdje su prodavali odličan pašta fažol i dobre sarme. Mime’s u Petrinjskoj nema nikakve veze sa sadržajem i duhom Mime’sa Fuliranja Umjesto uzbudljive lokalne bistronomije, dobili smo lokal bezukusne i tehnički loše skuhane hrane. Tko god stoji iza sadašnjeg koncepta Mime’sa promašio je penal za najmanje pola metra.
Važno je reći da se Mime’s ne može izvlačiti na početničku zbunjenost i lošu organizaciju, jer se otvorenje priprema već dva mjeseca, a Mime’sovi su djelatnici po medijima govorili kako su u hladnom pogonu.