Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Baltazar je uveo tapase: jako su fini i atraktivno izgledaju

baltazar-tapas-g1

Zagrebački Baltazar u veljači slavi 40. rođendan. I to četrdeseti rođendan u vlasništvu iste obitelji. Što je u restoranskom životu veoma mnogo. U povodu četrdesetog rođendana, Baltazar će početkom godine otvoriti svoju verziju 2.0.

Baltazar 2.0 bit će fine dining restoran za najviše dvadeset gostiju, smješten preko puta glavnog restorana. U Baltazaru 2.0 chef Matija Bregeš posluživat će dva degustacijska menija, jedan posvećen Zagrebu, a drugi Hrvatskoj. Baltazar 2.0 najvažniji je potez u nizu promjena kojima se ovaj klasični restoran prilično uspješno pomlađuje. A jedna od promjena svakako je i uvođenje tapasa.

baltazar-tapas-codax

Tapasi se u Baltazaru poslužuju navečer, u sobi s visokim stolicama ispred glavnog restorana. Cilj je privući mlađu publiku, koja ne želi nužno jesti formalnu večeru, nego se zabaviti uz male zalogaje i par čaša vina. Koncept tapasa i pintxosa u svijetu je, naravno, iznimno popularan već milijun godina, no u Hrvatskoj baš i nije zaživio, što bi se ove zime moglo ispraviti.

Podsjetimo da se, osim uvođenja Baltazarovih tapasa, uskoro otvara Sol, tapas bar Mate Jankovića. Matija Bregeš i sommelier Goran Petrić sinoć su nam predstavili opsežan izbor tapasa, koji se bazira na mikroformatima aktualnog Baltazarova menija. 

Dobili smo ukusnu kockicu Bregešove verzije odojka koji je trenutno najpopularnije jelo u restoranu, žlicu salate od hobotnice na humusu s maslinama, grisin omotan izvrsnim pršutom, vrlo dobar pačji pršut, zdjelicu sira i vrhnja s crnim češnjakom, komadić hrskavih štrukli, hrskavac s biftekom…

Svi ovi snackovi izgledaju izvrsno, jako su ukusni i idu odlično uz naglašeno svježe bijelo vino, poput albarina Martin Codax. Baltazarovi tapasi dobar su korak u pretvaranju dijela ovog klasičnog restorana u veselo i relaksirano mjesto za izlaske.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.