Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hvarski Craft Beer & Grill toči odlično pivo i ima atraktivno koncipiran jelovnik

hvar-craft-valamar

U Starom Gradskom restoranu u Starom Gradu na Hvaru nedavno je otvoren veliki gastronomski kompleks u kojem se nalaze dva stilski različita restorana, Craft Beer & Grill posvećen pivu i govedini i Grano Duro, fokusiran na tjesteninu i pizzu.

Sinoćnju večeru u Craftu počeli smo tanjurom s dimljenim dagnjama, izvrsnim slatko-slanim inćunima i jako dobrim, rukom sjeckanim tartarom od tune na kremi od avokada.

Craftov je meni glavnih jela izvrsno koncipiran: on sadrži skoro sve što carnivori mogu poželjeti. Craft, dakle, nudi tri reza steakova; biftek i dva dugo odležana masnija komada, koja se prodaju po težini. U velikoj selekciji burgera isprobali smo onaj mariniran u IPA-i s ljubičastim umakom od crvenog kupusa, koji dolazi na stol s puno hrskavih krumpirića.

Biftek se, pak, servira uz jako puno pečenog povrća i slatkih minijaturnih mladih krumpira. Osim ovih klasičnih jela od govedine, Craftovi gosti mogu naručiti janjeće kobasice, ražnjić s lungićem i niz drugih mesnih zanimljivosti, uključujući više recepata s raznim vrstama piva, poput osso buca s porterom.

Pivo je prisutno i u desertima, pa se tako fritule rade sa Zmajskim Amber Aleom i serviraju sa sladoledom i karamelom.

Izbor pića vrlo je dobar do odličan. Craft toči Zmajsko Pale Ale, koje je sinoć bilo u šampionskoj formi. Uz domaće craftove, drže i neka od najboljih svjetskih piva poput Orvala i Chimaya Bleu.

Selekcija jakih pića, osobito whiskyja, također je blizu impresivnoj: večeru smo završili single maltom iz Indije, s 46 posto alkohola. Već danas, dva tjedna poslije otvaranja, Craft Beer & Grill postao je jedan od najprofesionalnijih restorana na Hvaru.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.