Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Gault&Millau Croatia najboljom slastičarkom proglasio je ženu koja prodaje ovaj kesten pire. Ocijenite sami

kesten-pire

Dakle, načelno ne želimo komentirati druge medije koji se bave gastronomijom. Ne želimo se miješati u tuđe izbore, jer svatko ima pravo na svoje kriterije. Međutim, pojedine odluke ovogodišnjeg izbora hrvatskog Gault&Millaua nisu samo pogrešne, tragikomične  i nestručne nego su jako štetne za hrvatsku ugostiteljsku industriju.

Primjerice, potpuno je nevjerojatno chefa koji je četiri godine radio u jednom od najboljih restorana u Europi proglašavati  chefom budućnosti. Što bi još taj chef trebao napraviti da postane veliki chef sadašnjosti, u usporedbi s drugim hrvatskim kuharima? No, to je tek manji, gotovo benigni, lagano bedasti problem ovogodišnjeg Gault& Millaua.

Najveća, bezuvjetno bezobrazna travestija hrvatskog Gault&Milllaua jest izbor Žakline Troskot za pastry cheficu godine.

Žakline Troskot vlasnica je slastičarnica Amelie, koje su lani posluživale kesten pire s naše fotografije. Ako bilo tko, tko prodaje ovo amatersko smeće sa slike kupljeno u Amelie u Vlaškoj 12. listopada lanjske godine, može dobiti nagradu za slastičarku godine, svi su kriteriji kvalitete zauvijek otišli k vragu. Za hrvatsku bi gastronomiju bilo mnogo korisnije da se ovogodišnji Gault&Millau nije dogodio. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.