Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

EKSKLUZIVNO Zagrebačka Tekka otvara se u Rovinju u hotelu Lone

tekka-sushi

Zagrebačka Tekka, najbolji hrvatski japanski restoran, otvara podružnicu u Rovinju. Vlasnik Tekke Mario Minder danas nam je potvrdio da će se rovinjska Tekka otvoriti za mjesec dana, a najkasnije do početka srpnja u Maistrinom five star hotelu Lone.

“Nedavno smo potpisali ugovor. Sad je sve samo pitanje što brže realizacije,” kaže gospodin Minder. Minder je dodao da će se pojedini segmenti Tekkina rovinjskog menija razlikovati od zagrebačkog, jer će sadržavati prepoznatljivo lokalne, istarske sastojke.

tekka-team

Vijest o dolasku Tekke u Rovinj važna je zbog čitavog niza razloga. Prvo, s Tekkom Rovinj dobiva treći vrhunski restoran uz Cap Aureo i Monte.

Drugo, Loneova restoranska ponuda već je dugo godina, još od odlaska Priske Thuring, uglavnom mediokritetska. S akvizicijom Tekke, Lone postaje ozbiljan igrač na istarskoj gastronomskoj sceni.

Treće, krajnje je vrijeme da veike hrvatske hotelske kuće shvate kako je puno jednostavnije, efikasnije i zapravo uglednije angažirati već afirmirane restorane u svojim prestižnim hotelima nego pokušavati izgraditi samostalni restoranski brend. Gosti načelno ne vole hotelske restorane.

Sasvim smo, međutim, sigurni da će velika većina Zagrepčana koji posjećuju Rovinj otići u rovinjsku Tekku zato što znaju da im Tekka jamči najvišu moguću kvalitetu, ali i zato što im je zanimljivo doživjeti Tekku u kontekstu mediteranskog ambijenta i velikog hotela.

lone
lone-restoran

Suradnja five star hotela i vrhunskih restorana važan je budući segment razvoja hrvatskog turizma, kao i hrvatske restoranske industrije. Rovinjski bi se Adriatic, umjesto svoje nikad definirane braserije, trebao potruditi dovesti Carpaccio. Posao bi procvao za obje strane.

Maistra je financijski prilično odgovorna i suzdržana firma. Da Maistra ne vjeruje u kratkoročni, brzi oporavak hrvatskog turizma, ne bi već ovoga ljeta angažirala Tekku. Dolazak Tekke u Lone zbog svih je ovih razloga mala ali važna prekretnica u razvoju hrvatske turističke gastronomije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.