Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

WORLD CENTRAL KITCHEN Impresionirani smo ovim što hrvatski kuhari rade za ljude u Petrinji

medak-carver

Samo nekoliko sati nakon katastrofalnog potresa u Petrinji u utorak, grupa hrvatskih chefova organizirala je sakupljanje namirnica i otišla na Baniju s food truckom, osigurati toplu hranu ljudima na cijelom području. Gotovo istodobno, pomoć je Hrvatskoj ponudio američki chef Jose Andres, osnivač World Central Kitchena, najpoznatije i najefikasnije mobilne javne kuhinje koja pomaže i kuha u područjima najvećih svjetskih kriza.

Jučer je u Petrinju stigao globalnih direktor za logistiku World Central Kitchena Felix Carver, koji je razgovarao s Marinom Medakom i ostalim chefovima koji vode akciju, organizirao direktnu komunikacijsku liniju s World Central Kitchenom i stavio njihovu logistiku i iskustvo na raspolaganje u Hrvatskoj. Felix Carver, koji je prije Petrinje istim zadatkom bio u Libanonu nakon užasne eksplozije u Bejrutu, u izvještaju na društvenim mrežama objavio je kako je “potpuno impresioniran” onim što hrvatski kuhari rade na terenu na Baniji.  

“Hrvati se nastavljaju samorganizirati i sve su efikasniji”, napisao je ,“Jučer su podijelili 7000 obroka na cijelom području, otvorena je Whatsapp grupa za centralnu komunikaciju između kuhinja koje sudjeluju u akciji. Kupljene su termo kutije za dopremu hrane u okolna sela. Donacije hrane i potrepština neprekidno pristižu. Jutros sam imao zadovoljstvo upoznati Marina Rendića i kolegu chefa Belizara (Miloša) u Marinovu restoranu (gulaš je odlično mirisao). Sada sam dobio priliku razgovarati sa svakim članom tima pojedinačno i poruka iz World Central Kitchena je jasna. Potpuno smo impresionirani posvećenošću i podrškom koju dajete svojoj zajednici. World Central Kitchen je uz vas, solidarni smo s vašom misijom i posvećenošću ljudima.  

petrinja-9
petrinja-6
Marin Medak i Felix Carver (foto Richard Gruica)

Hrvatsku napuštam miran, ali ova Whatsapp grupa ostaje aktivna dokle god traje vaša akcija. Imate našu podršku,” poručili su iz World Central Kitchena.  Više o ovoj organizaciji i njenom osnivaču chefu Joseu Andresu, pročitajte na linku.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

JOSE ANDRES Zašto je Time jednog chefa proglasio narodnim herojem u epidemiji

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.