Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

OKO je dizajnirala etikete za novu ograničenu seriju Old Pilots Gina

old-pilots-oko

Najbolji hrvatski craft gin Old Pilots izbacio je ograničenu Art Ediciju za koju je etikete dizajnirala OKO, jedna od talentiranijih hrvatskih suvremenih umjetnica. Ako OKO (svjetovno ime Marina Mesar) ne poznajete po imenu, to je zato što nerado daje intervjue i gotovo nikad se ne fotografira s otkrivenim licem, ali sva je prilika da ste vidjeli neku od njenih fantastičnih zvijeri ili mističnih znakova na ulicama Zagreba i Labina, ili na izložbamau Francuskom paviljonu, MSU, londonskom Victoria&Albert Muzeju ili e-flux galeriji u New Yorku.

Kako bilo, Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac, stari piloti iza Old Pilotsa, ovom se suradnjom priključuju valu vrijednih novih umjetničko-alkoholnih inicijativa na hrvatskoj sceni pića (nedavno smo pisali o novoj seriji prebatched koktela Soi Fusiona čije je etikete ilustrirao Vedran Klemens i suradnji 2Fasta s Jägermeisterom).

Otkad se pojavio na tržištu i počeo osvajati relevantne svjetske nagrade, Old Pilots nije mirovao, preselio je u veću destileriju i lansirao nekoliko novih proizvoda. Art Edition je njihov London Dry gin s etiketom s OKOvim pticolikim stvorenjima koja podsjećaju na duhovne životinje. 

“Kad sam razmišljala o kolaboraciji s Old pilots Ginom, odlučila sam spojiti nekoliko osobnih elemenata u nešto sto je stvorilo toliko neponovljivih priča u mome životu i zapravo definiralo neke od bitnih trenutaka na ovom putovanju života. Gin koji mi je eto, oduvijek drag, tako da mi je omogućio da zaokružim jednu vrlo osobnu priču. Zadnjih 15 godina jedan od glavnih motiva svih mojih radova su čovjekolike životinje, koje nam kroz svoju naraciju donose poruke osnaživanja i malih skrivenih poruka , kao i basne uz koje smo svi odrasli. Simbolika ptica me fascinira oduvijek, ne samo njihova fizička sloboda da kruže nebom i promatraju svijet iz nekih viših sfera, već simbolizam koji se proteze kroz različite religije i vjerovanja. Simbol besmrtnosti i kao nosioci duša s jednog svijeta na drugi. Djeluju toliko krhko a opet toliko bezvremenski,” objasnila je OKO svoju inspiraciju za Old Pilots Art Edition. 

Svaki paket ograničena serija 300 numeriranih boca Old Pilotsa, dolazi s jiggerom, OKO grafikom, dvije kristalne čaše i ekološkom kutijom. Cijena je 766 kuna, izuzetno prijateljska za sav talent koji dolazi u paketu. Old Pilot’s Art Edition može se kupiti na web shopu Duha u boci ili u LU-MA ekskluziva koji distribuira Old Pilots gin. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.